Νομική και δικαστική ήττα για την PFIZER στις ΗΠΑ


 


Ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ απέρριψε τους ισχυρισμούς της Pfizer κατά της κυβέρνησης σε μια υπόθεση με σημαντικές επιπτώσεις στην τιμολόγηση των φαρμάκων.

Ειδικότερα, ο φαρμακευτικός κολοσσός κατέθεσε αγωγή πέρυσι κατά του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, που κατατέθηκε πέρυσι, ζητώντας το "πράσινο" φως για προτεινόμενα προγράμματα που θα βοηθούσαν στην κάλυψη της συμμετοχής των ασθενών, στο πλαίσιο του Medicare, για τη συνταγογράφηση του καρδιαγγειακού φαρμάκου tafamidis, το οποίο η Pfizer τιμολογεί στα 225.000 δολάρια ετησίως.

Σε γνωμοδότηση που εκδόθηκε την Πέμπτη, η δικαστής Mary Kay Vyskocil του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα της Pfizer για την έκδοση απόφασης ότι τα προτεινόμενα προγράμματα δεν θα παραβίαζαν τους νόμους κατά της ανταπόδοσης.

Οι ομοσπονδιακοί νόμοι κατά της ανταπόδοσης εμποδίζουν γενικά τις φαρμακευτικές εταιρείες να προσφέρουν κίνητρα για να παρακινήσουν τους ασθενείς του Medicare να πάρουν τα φάρμακά τους.

Μια απόφαση υπέρ της Pfizer θα αύξανε τις τιμές των φαρμάκων και τις δαπάνες του Medicare, λένε οι ειδικοί. Οι συμμετοχές στην παροχή συνταγογραφούμενων φαρμάκων του Medicare, μέρος D, "είναι ένας από τους ελάχιστους περιορισμούς στην τιμολόγηση των φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες" και η απόφαση διατηρεί αυτόν τον περιορισμό, δήλωσε ο Gregg Shapiro, δικηγόρος και πρώην βοηθός εισαγγελέα των ΗΠΑ στη Βοστώνη.

Σε γενικές γραμμές, η απόφαση "είναι κακό νέο για τα έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά καλό για τις συνολικές δαπάνες φαρμάκων", δήλωσε ο Ge Bai, καθηγητής λογιστικής και πολιτικής υγείας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ο οποίος έχει μελετήσει τα προγράμματα ενίσχυσης ασθενών.

Η Pfizer ανέφερε σε δήλωσή της ότι απογοητεύτηκε από την απόφαση και πίστευε ότι η παροχή βοήθειας για την πληρωμή της συμμετοχής στους ασθενείς του Medicare που συνταγογραφούνται με ταφαμίδη "αποτελεί έναν δίκαιο τρόπο για τη μείωση του κόστους της τσέπης για αυτή την πρωτοποριακή θεραπεία".

Τα παγκόσμια έσοδα της Pfizer από το tafamidis, το οποίο πωλεί ως Vyndaqel και Vyndamax, ανήλθαν σε 953 εκατ. δολάρια τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας αύξηση 82% σε λειτουργικό επίπεδο σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η απόφαση έρχεται καθώς το Κογκρέσο εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την αρμοδιότητα να διαπραγματεύεται τις τιμές των φαρμάκων στο Medicare, να θέτει ανώτατο όριο στο out-of-pocket κόστος στο μέρος D και άλλες μεταρρυθμίσεις στην τιμολόγηση των φαρμάκων.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.