Οι τράπεζες παίρνουν τα Notos Galleries



Μετά από 4 χρόνια άκαρπων προσπαθειών για την αναστήλωση του ομίλου Notos Com και της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Notos Galleries, ένα νέο σχέδιο διάσωσης-εξυγίανσης μπαίνει σε εφαρμογή.

Περιλαμβάνει αναδιάρθρωση δανεισμού με γενναίο "κούρεμα" υποχρεώσεων, νέα χρηματοδότηση και αλλαγή του ιδιοκτησιακού σχήματος.

Οι πιστώτριες τράπεζες αποκτούν το 50% της εταιρείας με μετοχοποίηση δανείων. Παράλληλα θα γίνει "κούρεμα" των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, της τάξεως του 60%-65%.

Το 25% των μετοχών περιέρχεται στην Optima Bank που αναλαμβάνει να υλοποιήσει το σχέδιο εξυγίανσης, ενώ η συμμετοχή των τωρινών ιδιοκτητών (οικογένεια Παπαέλληνα) περιορίζεται σε 25%. Αυτό το ποσοστό ενδέχεται μάλιστα να μειωθεί περαιτέρω, αν υλοποιηθεί η κατ' αρχήν συμφωνία για είσοδο του Σάμι Φάις στην εταιρεία ως στρατηγικού επενδυτή.

 Η Optima Βank που συντονίζει τις κινήσεις, έχει συμφωνήσει με το fund M&G να χορηγήσει στην Notos Com χρηματοδότηση 7 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα από την πλευρά της θα συμμετάσχει στην αναχρηματοδότηση, χορηγώντας κεφάλαιο κίνησης της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι με τη δραστική μείωση των υποχρεώσεων και την εξασφάλιση κεφαλαίων κίνησης, η εταιρεία θα μπορέσει να μπει σε τροχιά ανάκαμψης, διατηρώντας εν λειτουργία τα εναπομείναντα καταστήματα και αυξάνοντας τις πωλήσεις της.

sofokleousin.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.