Τουρκική φρεγάτα πλησίασε το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo έξω από την Λεμεσσό


 


 Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ. Το ερευνητικό Nautical Geo βγήκε νότια της Λεμεσού για χαρτογράφηση και τουρκική φρεγάτα έφτασε σε κοντινή απόσταση χωρίς πάντως να προβεί σε παρενόχληση.

Συγκεκριμένα το βράδυ του Σαββάτου κι ενώ το ερευνητικό σκάφος είχε φτάσει στη δεσμευμένη περιοχή των ερευνών για χαρτογράφηση ως τις 10 Νοεμβρίου, τουρκική φρεγάτα πλησίασε κοντά στο πλοίο και συγκεκριμένα στα 7 ν.μ. σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΡΕΝ χωρίς να υπάρξει παρενόχληση ούτε μέσω ασυρμάτου.

Πηγές εκτιμούν πως η Τουρκία ήθελε να δηλώσει την παρουσία τους στην περιοχή των ερευνών.

Αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό η Άγκυρα να οξύνει την κατάσταση στην περιοχή με αφορμή και τις γεωτρήσεις που έχουν αναγγελθεί για το Νοέμβριο.

Το πλοίο σήμερα συνέχισε κανονικά τον πλού του. 

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.