Η βρεταννική τράπεζα NATWEST GROUP αντιμέτωπη με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και βαρύ πρόστιμο


 


 
H NatWest Group ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων στερλίνων αφότου δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος.

Η τράπεζα παραδέχτηκε ότι απέτυχε να εμποδίσει τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ενός βρετανού dealer χρυσού. Μέσα σε μια πενταετία η NatWest δέχτηκε καταθέσεις 365 εκατ. στερλίνων (500 εκατ. δολαρίων), πάνω από τα 2/3 των οποίων ήταν σε μετρητά παρά το γεγονός ότι ο dealer χρυσού εμφάνισε έσοδα 15 εκατ. στερλίνων ετησίως.

Η δίωξη που ασκήθηκε από τη βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FCA), ήταν η πρώτη του είδους της. Η Clare Montgomery, δικηγόρος της FCA, εκτίμησε ότι το πρόστιμο θα μπορούσε να φτάσει τις 340 εκατομμύρια στερλίνες και, σε αυτή την περίπτωση, θα ξεπερνούσε όλα τα άλλα πρόστιμα αθροιστικά που έχει επιβάλει η αρχή την τελευταία διετία. Το τελικό πρόστιμο θα καθοριστεί από δικαστήριο του Λονδίνου εντός του έτους, το οποίο θα εξετάσει τυχόν ελαφρυντικά.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.