Συντονισμό δράσεων ζητάει η Βρεταννία για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης αλυσίδων εφοδιασμού στην ΣύνοδοG7


 

 

Τα παγκόσμια προβλήματα εφοδιασμού, τα οποία προέρχονται κυρίως από τις διαταραχές και μια επιπλέον ζήτηση για μεταφορές αγαθών που προκλήθηκαν από την ανάκαμψη μετά την πανδημία, πλήττουν ιδιαίτερα τη Βρετανία (σ.σ.: το Ηνωμένο Βασίλειο ασκεί την προεδρία των G7 μέχρι και το τέλος του έτους), όπου έχουν επιδεινωθεί από το Brexit.

Αυτό περιπλέκει τις διαδικασίες για την διαμετακόμιση αγαθών όπως και την κυκλοφορία εργατικού δυναμικού και έχει κυρίως ως αποτέλεσμα μια έλλειψη 100.000 οδηγών φορτηγών.

Η σύνοδος, θα αφορά επίσης την υποστήριξη προς τις φτωχές χώρες, κυρίως την πρόσβαση σε εμβόλια κατά της COVID-19, και τις δημόσιες πολιτικές σε σχέση με τα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.

Κατά τη διάρκεια των ετήσιων συνελεύσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, ο Σούνακ θα μετάσχει επίσης σε σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20.

Εκεί θα καλέσει τους ομολόγους του να ενισχύσουν την υποστήριξή τους προς τις πιο φτωχές χώρες, κυρίως όσον αφορά την διανομή εμβολίων κατά της COVID-19, και να εργαστούν για την μετάβαση προς την ουδετερότητα άνθρακα.

Ο Σούνακ εξέφρασε εξάλλου σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του την ικανοποίησή του μετά τη δημοσίευση των πρόσφατων προβλέψεων του ΔΝΤ, στις οποίες η Βρετανία πιστώνεται την πρόβλεψη για την πιο γρήγορη ανάπτυξη στους κόλπους της G7 για το 2021, μολονότι αυτή μειώθηκε στο 6,8% από το 7% που ήταν στις προηγούμενες προβλέψεις.

Η ισχυρή ανάκαμψη της δραστηριότητας στη Βρετανία πρέπει επίσης να συγκριθεί με το εύρος της πτώσης του ΑΕΠ πέρυσι, που ήταν η πιο μεγάλη στην G7 (-9,8%).


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.