Η ΤΑΙΝΙΑ ""EUROPA"" Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ, ΒΡΕΘΗΚΕ ,,θΕΩΡΟΥΤΑΝ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΗ!

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 2021

Η πρώτη αντιφασιστική avant-garde ταινία που δημιουργήθηκε το 1931.


Αντίγραφο του “Europa”, της ταινίας που θεωρούνταν κατεστραμμένη από τους Ναζί κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βρέθηκε και πάλι στα χέρια του κοινού. Σύμφωνα με τον Guardian, το αντίγραφο βρέθηκε στα εθνικά αρχεία της Γερμανίας, τα οποία ονομάζονται “Bundesarchiv”. Πρόκειται για μια αντιφασιστική avant-garde ταινία που δημιουργήθηκε το 1931 από το δίδυμο Stefan και Franciszka Themerson.


Europa: Μυστήριο δεκαετιών η απώλεια της αυθεντικής ταινίας

“Είναι μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις ταινιών των τελευταίων ετών, μια τεράστια χαμένη δουλειά του Ευρωπαϊκού avant-garde και μια σημαντική επιβεβαίωση της συμβολής των Stefan και Franciszka Themersons στην ιστορία του κινηματογράφου”, είπε ο Benjamin Cook, διευθυντής του πρακτορείου LUX. Μετά την υποτιθέμενη καταστροφή από τους Ναζί, πολλοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα remake με όσα γνώριζαν για την ταινία, ωστόσο η απώλεια της αυθεντικής παρέμενε ένα μεγάλο μυστήριο.

    80 years after its seizure by Nazis during the Second World War, this avant-garde masterpiece will received its world premiere at #LFF https://t.co/MuOckmvbUM

    — BFI (@BFI) September 14, 2021Το “Europa” βασίζεται στο ομώνυμο ποίημα του 1925 του Anatol Stern. Η ταινία χρησιμοποιεί φωτογράμματα, δηλαδή εκτυπώσεις ταινίας στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη σε φωτογραφικό χαρτί και εκτεθειμένες στο φως. Επίσης, υπάρχουν κολάζ και κλασικά γυρίσματα. Σύμφωνα με το μέσο, αυτές οι τεχνικές δίνουν στην ταινία την αίσθηση τρόμου που ένιωθαν οι Πολωνοί κατά την διάρκεια της ζωής τους.

Οι Themersons μετακόμισαν στο Παρίσι το 1938, αλλά άφησαν το “Europa” και άλλες τέσσερις ταινίες στο εργαστήρι ταινιών Vitfer για ασφάλεια. Οι Ναζί κατάσχεσαν τις ταινίες και οι Themersons υπέθεσαν ότι είχαν καταστραφεί για πάντα. Ο Stefan Franciszka προσπάθησε να ξαναφτιάξει την ταινία στο London Film-Makers Co-op το 1983, αλλά πέντε χρόνια αργότερα το ζεύγος πέθανε νομίζοντας ότι το “Europa” δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Το “Europa” θα κάνει την πρεμιέρα που του αξίζει τον επόμενο μήνα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λονδίνου.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.