Η εταιρεία κρυπτονισμάτων COMPOUND, έστειλε λανθασμένα στους χρήστες της ποσά ,που έφτασαν τα 90 εκατομμύρια !

 

Τα λάθη στις οικονομικές συναλλαγές ειδικά αυτές των εταιριών είναι σπάνια αλλά όχι απίθανα.

Μία περίπτωση που έγινε viral είναι αυτή της cypto εταιρίας Compound, η οποία κατέθεσε κατά λάθος κρυπτονομίσματα COMP αξίας $90 εκατομμυρίων σε κάποιους λογαριασμούς χρηστών της.

Το λάθος, οφειλόταν σε bug του συστήματος που κατέληξε σε λανθασμένες πληρωμές στους χρήστες. Προφανώς, το ποσό είναι αρκετά μεγάλο και η εταιρία τώρα αναγκάζεται να ζητήσει από τους χρήστες να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα.

Την έκκληση έκανε ο CEO της εταιρίας, Robert Leshner, ενώ ως κίνητρο παροτρύνει τους χρήστες να κρατήσουν το 10% των κρυπτονομισμάτων ως αμοιβή white-hat. Ταυτόχρονα όμως προσπαθεί να αποθαρρύνει αυτούς που σκέφτονται να τα κρατήσουν, λέγοντάς τους πως τα κεφάλαια αυτά θα δηλωθούν στην εφορία ως εισόδημα.

Όμως η τελευταία έκφρασή του, “most of you are doxxed”, εκνεύρισε τους χρήστες αφού εκλήφθηκε ως μία απειλή πως θα δώσει στη δημοσιότητα τα προσωπικά τους στοιχεία.

Ο Leshner παραδέχτηκε πως αυτή ήταν μία ξεροκέφαλη προσέγγιση και ζήτησε συγγνώμη. Έκτοτε, ευχαριστεί μέσω Twitter τον κάθε χρήστη που επιστρέφει τα κρυπτονομίσματα ξεχωριστά.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.