Στη Χάγη η διαμάχη Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν


Ότι τροφοδοτεί το εθνοτικό μίσος κατηγορεί η Αρμενία το Αζερμπαϊτζάν με αφορμή την πρόσφατη σύρραξη των δύο χωρών για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι εκπρόσωποι της Αρμενίας ζήτησαν από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να λάβει έκτακτα μέτρα κατά του Αζερμπαϊτζάν εν αναμονή της πλήρους επίλυσης της υπόθεσης, που θα μπορούσε να πάρει χρόνια.

«Το εθνοτικό μίσος που οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν καλλιεργούν σε σχεδόν καθημερινή βάση είναι τόσο διαδεδομένο που σχεδόν όλη η κοινωνία του Αζερμπαϊτζάν επηρεάζεται. Γενιές επί γενεών καλλιεργούνται σε αυτήν την κουλτούρα τους φόβου και του μίσους για οτιδήποτε αρμένικο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρμενίας το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η πάγια θέση του Μπακού είναι ότι ο πόλεμος έγινε για να απελευθερωθούν εδάφη που κατείχε παράνομα η Αρμενία.

«Με το να κινηθεί για να απελευθερώσει τα εδάφη του από την παράνομη κατοχή της Αρμενίας το Αζερμπαϊτζάν ενεργούσε, ή μάλλον αντιδρούσε. Όχι εξαιτίας εθνοτικού μίσους αλλά σε απάντηση της αλόγιστης και παράνομης χρήσης βίας κατά των πολιτών του και των ανεξάρτητων εδαφών του» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν.

Οι δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες πολέμησαν για 6 εβδομάδες το περασμένο φθινόπωρο για το Ναγκόρνο Καραμπάχ και κατέθεσαν ξεχωριστές υποθέσεις στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο πόλεμος ολοκληρώθηκε με κατάπαυση του πυρός και τη μεσολάβηση της Ρωσίας, σύμφωνα με την οποία η Αρμενία παραχώρησε εδάφη στο Αζερμπαϊτζάν.

euronews.com

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.