Συμπροσευχή Βαρθολομαίου Φραγκίσκου στην Ρώμη για την ειρήνη


 


 Σε προσευχή υπέρ της ειρήνης, η οποία έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Κολοσσαίου, συμμετείχαν, από κοινού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι.

Καθ΄ολη την διάρκεια της τελετής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο πάπας ήταν στην κεντρική θέση της εξέδρας που είχε στηθεί έξω από το αμφιθέατρο Φλάβιο, σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ ΜΠΕ από τη Ρώμη.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην «συνάντηση θρησκειών και πολιτισμών» η οποία οργανώθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα, από την καθολική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου.

«Κύριε, προστάτεψέ μας, ώστε να μπορέσει κάθε περιοχή της γης να ζήσει ελεύθερη, χωρίς πολέμους και βία. Ώστε να μπορέσουν όλοι να ζήσουν γαλήνια», είπε ο κύριος Βαρθολομαίος.

«Η ειρήνη είναι Θεού δώρο. Απευθύναμε έκκληση με την προσευχή, εισήλθε στις καρδιές μας, ως ευλογία για όλους τους λαούς και την Πλάση», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Κύριε, πρόσφερε στους λαούς το πολυτιμότατο δώρο της ειρήνης, που μόνο εσύ ξέρεις να δίδεις» τόνισε, από την μεριά του, ο πάπας Φραγκίσκος.

Την τελετή παρακολούθησε και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ρώμη.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.