Έχουμε πια κοινωνία δύο ταχυτήτων! Το κράτος θα κάνει εξονυχιστικούς ελέγχους στα καταστήματα για τους ανεμβολίαστους!Πλήρη ελευθερία στους εμβολιασμένους!

ΚΑΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

Πλήρη ελευθερία δίνει η κυβέρνηση στους εμβολιασμένους, με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο Σάββατο. Στον αντίποδα ξεκινάει και κυνήγι για ανεμβολίαστους!

Έτσι έχει καταρτιστεί ειδικό πρόγραμμα ελέγχων σε όλη τη χώρα, για την αποφυγή διασπορά του κορωνοϊού.

Οι έλεγχοι, θα γίνονται από την Ελληνική Αστυνομία και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, σε συνεργασία με τη ΔΙΜΕΑ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες, με μικτά κλιμάκια να περιπολούν παντού.

Στόχος οι έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους μπαίνουν σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους η αρχή θα γίνει στα αστικά κέντρα, αλλά οι έλεγχοι θα επεκταθούν μέχρι και στο τελευταίο χωριό της χώρας και «θα καλύψουν το σύνολο της επικράτειας και των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών μέτρων, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα διατεθούν για ελέγχους αυστηρούς, χωρίς καμία εξαίρεση, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Στόχος να σταλεί το μήνυμα ότι οι εμβολιασμένοι και οι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους, μπαίνουν σε μια κανονικότητα. Ενώ οι ανεμβολίαστοι θα εξακολουθήσουν να ζουν με περιορισμούς, προκειμένου να λειτουργήσει ως κίνητρο για να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Οι αλλαγές που έρχονται για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, με το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι το διαβατήριο για εστίαση και ψυχαγωγία, ακόμη και σε «κόκκινες» περιοχές. Δηλαδή για τους εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Με τα νέα μέτρα επιτρέπονται σε εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

Στους μεικτούς χώρους διασκέδασης, με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, θα ισχύουν οι υπάρχοντες περιορισμοί. Όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας (όπως σινεμά, θέατρα, παιδότοποι) θα ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων έκαναν εισήγηση το επόμενο 15νθήμερο να εξετασθούν συνολικά και οι υπόλοιπες δραστηριότητες καθώς και τα μέτρα, ώστε να ομογενοποιηθούν και να απλουστευθούν τα πρωτόκολλα.

Η Επιτροπή συνεχίζει την επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας και σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο θα εισηγηθεί τα ανάλογα μέτρα. Όπως μάλιστα ανέφεραν, «στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής οι υφιστάμενοι περιορισμοί για μη εμβολιασμένους δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα και αποσκοπούν στην προστασία τους».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.