Προκλητικός ξανά ο Ακάρ.Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει υπεροχή απέναντι σην Τουρκία!

 


 

Ακόμη μια φορά προκλητικός ο Χουλουσί Ακάρ στις δηλώσεις του.Ανέφερε ότι ""στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί με επιθετική ρητορική προσπαθούν να κλιμακώσουν την ένταση αντί να βρουν λύσεις στα προβλήματα"".Οι δηλώσεις του προήλθαν μόνο λίγες ώρες μετά την κύρωση της Ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας από την Ελληνική βουλή.


""Δεν μπορούν να νικήσουν την Τουρκία με τέτοιες ενέργειες και ρητορική"", πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας. 

Κατα τον ίδιο η Τουρκία "θέλει τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, με την εξεύρεση πολιτικών λύσεων μέσω διαλόγου στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας και οι δύο λαοί να ζουν με ασφάλεια και ευημερία, επωφελούμενοι από τον πλούτο σε ένα περιβάλλον της ειρήνης και της ηρεμίας"".

Δεν παρέλειψε με αλλαζονικό ύφος να πει ότι ""η  οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι γνωστή,,,χρωστούν πολλά. Ωθεί [σ.σ. η αγορά φρεγατών] την οικονομία σε χειρότερη κατάσταση, κάνοντας κάποιες σπάταλες. Οι λογικοί άνθρωποι στην Ελλάδα πρέπει να το δουν αυτό. Καμία από αυτές τις πρωτοβουλίες δεν μπορεί να προχωρήσει. Είμαστε εξαιρετικά αποφασισμένοι και ικανοί σε αυτό το θέμα""

 Ακάρ: «Το Nautical Geo προσπαθεί να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα μας»

Ο Χουλουσί Ακάρ χαρακτήρισε την ερευνητική δραστηριότητα του πλοίου Nautical Geo προσπάθεια παραβίασης της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας». «Υπάρχουν σχέδια για την πραγματοποίηση έρευνας στα ανατολικά της Κρήτης και στα νοτιοδυτικά της Κύπρου παραβιάζοντας τη θαλάσσια δικαιοδοσία μας. Είπαμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Το κάναμε και δεν αφήσαμε αυτό το πλοίο στην εν λόγω περιοχή. Είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το θέμα, δεν θα αφήσουμε τα δικαιώματά μας να καταπατηθούν» προειδοποίησε.

Και βεβαίως ενοχλήθηκε από την παρουσία
του υφυπουργού Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Χαρδαλιά, στις Οινούσσες, την χαρακτήρισε «προκλητική».

Με την τεράστια ελληνική σημαία που σχηματίστηκε σε ύψωμα των Οινουσσών απάντησε ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Δανιήλ στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αλλά και στις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων περί ενόχλησης της Τουρκίας για την επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά στο ακριτικό νησί.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.