Θα καθυστερήσει και η πρώτη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης...



ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ....
Την ανάγκη για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, υπερτόνιζαν και ασπάζονταν μετ’ επιτάσεως στο Μαξίμου και προς αυτή την κατεύθυνση λειτούργησαν το προηγούμενο διάστημα. Η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία εκπλήρωσαν  τις υποχρεώσεις, τα 12 ορόσημα-προϋποθέσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί η Ελλάδα (τρίτο τρίμηνο 2021), προκειμένου να εκταμιεύσει την πρώτη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 3,5 δισ.ευρώ.
Η εκταμίευση, βάσει πάντα των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων, θα γινόταν εντός του Οκτωβρίου, ωστόσο με κύρια υπαιτιότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετατίθεται για τον Φεβρουάριο του 2022, ενδεχομένως και τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς! Αιτία για τη σημαντική καθυστέρηση που δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα στην προσπάθεια έμπρακτης επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και υποστήριξης των δοκιμαζόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων-ανεξαρτήτως βεληνεκούς- είναι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της Ε.Ε, που αποδεικνύονται εξαιρετικά χρονοβόρες και ξεπερνούν κάθε πρότερη εκτίμηση για τη διάρκεια τους.

Η πρώτη δόση, λοιπόν, ύψους 3,5 δισ.ευρώ, θα εισρεύσει στα κρατικά ταμεία- τα οποία έχουν λάβει από τον Αύγουστο την προκαταβολή των 4 δισ, με πολύμηνη καθυστέρηση, γεγονός αναμφίβολα αρνητικό στην προσπάθεια ανάκαμψης που βρίσκεται εν εξελίξει. Η ελληνική οικονομία, όπως πιστοποιούν όλοι οι μακροοικονομικοί δείκτες αλλά και εκτιμούν οι κορυφαίοι διεθνείς θεσμοί, βρίσκεται σε θετικό μομέντουμ, το οποίο χρίζει… εκμετάλλευσης. Η εξέλιξη, όμως, με την εκταμίευση της πρώτης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελεί πισωγύρισμα για τα εν εξελίξει σχέδια και σίγουρα θέτει έναν ισχυρό αστερίσκο  τόσο για την επίτευξη των υψηλών μακροοικονομικών στόχων που έχει θέσει το ΥΠΟΙΚ, όσο για την υλοποίηση των άμεσων σχεδίων που αφορούν την ενίσχυση των επιχειρήσεων και άλλων αντίστοιχων σκοπών.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.