Σκάνδαλο Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Αναίρεση από τον Άρειο Πάγο στην απαλλακτική απόφαση


Νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση με τα αμαρτωλά δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δίνει με παρέμβαση της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ζαχαρίας Κοκκινάκης άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που είχε ληφθεί τον Ιούλιο του 2020 με την οποία είχαν απαλλαγεί όλοι οι κατηγορούμενοι από την κατηγορία της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η απαλλαγή έγινε εξαιτίας του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη (νόμος 4619/2019 άρθρο 405) με τον οποίο θα έπρεπε η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) να καταθέσει έγκληση για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε πως ο Ειδικός Εκκαθαριστής είχε περιθώριο μέχρι την 18 Μαρτίου 2020 να δηλώσει την πρόθεση του για την συνέχιση της ποινικής δίωξης -που είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να απαλλαγούν από τις κατηγορίες.

Ο αντεισαγγελέας Ζαχαρίας Κοκκινάκης έκρινε πως η κατάθεση από την πολιτική αγωγή κατά τη διάρκεια της δίκης της δήλωσης που απαιτεί ο νέος νόμος ώστε να συνεχιστεί η ποινική διαδικασία για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος ήταν εμπρόθεσμη.

Για το λόγο αυτό η υπόθεση παραπέμπεται στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί εάν θα αναιρέσει την απόφαση για το σκέλος που αφορά την απιστία ως βασικό αδίκημα και κατ’ επέκταση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.