ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ



ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΟΡΟΣ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΒΕΒΑΙΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΙ...
Ο νέος ΕΝΦΙΑ, όπου η επιβάρυνση θα υπολογίζεται ξεχωριστά ανά ακίνητο, με τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ να επιβάλλεται όταν ένα ακίνητο έχει αξία πάνω από 250.000 ευρώ - και όχι στο σύνολο της περιουσίας όπως σήμερα - γεγονός που επί της ουσίας μειώνει σημαντικά τα φορολογικά βάρη της μεσαίας τάξης.

Το υπουργείο μελετά διάφορα μοντέλα με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις θα υπάρξει ανακατανομή φορολογικών βαρών συνολικού ύψους 200 - 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι νέες αντικειμενικές θα οδηγήσουν σε διαφοροποίησεις στην επιβάρυνση των ιδιοκτητών: Κάποιοι θα ωφεληθούν, κάποιοι άλλοι όχι.

Οι σχεδιασμοί του υπουργείου προσανατολίζονται στη συγχώνευση του συμπληρωματικού φόρου ακινήτων με τον κύριο φόρο.

Πιο αναλυτικά, ο συμπληρωματικός φόρος θα υπολογίζεται ανά ακίνητο και με βάση μια ενιαία κλίμακα, στην οποία θα συνυπολογίζονται περισσότεροι συντελεστές.

Οι συντελεστές αυτοί θα αυξάνονται ανάλογα με την τιμή ζώνης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητο, αλλά και την αξία του.

Με τη ρύθμιση που θέλει τον συμπληρωματικό φόρο να επιβάλλεται αποκλειστικά σε ακίνητα άνω των 250.000 ευρώ, μάλιστα, ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους πολλά ακίνητα χαμηλής αξίας θα δουν τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ να μειώνεται σημαντικά.

Νέα κλίμακα ΕΝΦΙΑ και εκπτωτικοί συντελεστές
Η νέα κλίμακα θα έχει, παράλληλα, περισσότερα κλιμάκια, προκειμένου να αποφεύγεται η άδικη διόγκωση των φόρων εξαιτιας της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών για τα χαμηλής και μέσης αξίας ακίνητα.

Σε ο,τι αφορά τους εκπτωτικούς συντελεστές, αυτοί ξεκινούν από 30% για τους έχοντες περιουσία έως 60.000 ευρώ και κυμαίνοντα στο:

27% από 60.000 έως 80.000 ευρώ
20% από 100.000 έως 1 εκατ. ευρώ
και 10% από 1 εκατ. ευρώ και πάνω.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.