Υπεγράφη η ανανέωση αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος -ΗΠΑ!


 

 

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών έβαλαν τις υπογραφές για πενταετή ανανέωση, ενώ τη συμφωνία συνοδεύει πολιτική δήλωση του Αντονι Μπλίνκεν, που ικανοποιεί απόλυτα με τις δεσμεύσεις της την Αθήνα.

«Πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να γίνουμε μια πιο ισχυρή δύναμη για ειρήνη και σταθερότητα. Σήμερα ενισχύουμε τη συνεργασία μας. Η Ελλάδα είναι ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος, ένας πυλώνας σταθερότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του.

    Οι κοινές δηλώσεις μου με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecBlinken κατά την έναρξη του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ στην Ουάσιγκτων και την υπογραφή του τροποποιημένου πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας – ΗΠΑ. https://t.co/ZDiSJGGqLR
    — Nikos Dendias (@NikosDendias) October 14, 2021

Σχετικά με την αμυντική συμφωνία δήλωσε ότι υπογράφεται ένα συμπλήρωμα «που θα επιτρέπει στη συμφωνία να παραμείνει σε ισχύ επ’ αόριστον και θα επιτρέπει στις αμερικανικές δυνάμεις να ασκούνται και να δρουν από επιπρόσθετες περιοχές».

ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Η νέα συμφωνία προβλέπει την επέκταση της αμερικανικής παρουσίας σε τέσσερις νέες κομβικές τοποθεσίες στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από αυτά τα σημεία βρίσκεται κοντά στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, και οι «βάσεις» θα τελούν υπό ελληνικό έλεγχο, ενώ θα χρησιμοποιούνται τόσο από αμερικανικές, όσο και από ελληνικές δυνάμεις.


Η Συμφωνία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την αμοιβαία προστασία εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας, ενώ θα προβλέπει μεγάλα αμερικανικά κονδύλια που θα εκσυγχρονίσουν τις υφιστάμενες βάσεις προς όφελος και των δύο πλευρών.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.