Πέθανε ο Πάουελ


Ο στρατηγός Κόλιν Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Γ. Μπους και πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, πέθανε εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, ανακοίνωσε, μέσω του Facebook, η οικογένειά του. 

Η οικογένειά του πρόσθεσε ότι «ο Πάουελ ήταν πλήρως εμβολιασμένος», ενώ ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό στο Εθνικό Ιατρικό Κέντρο Γουόλτερ Ριντ για τη φροντίδα που του πρόσφερε.

Ο Πάουελ ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που έγινε αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, προτού γίνει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην κυβέρνηση του Μπους. Ήταν 84 ετών.

Η δημοτικότητά του ανέβηκε στα ύψη μετά τον Πόλεμο του Κόλπου και κάποιοι έλεγαν ότι θα μπορούσε να γίνει και ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όμως, υπέστη πλήγμα στη δημοφιλία του, όταν παρουσίασε παραποιημένα στοιχεία στον ΟΗΕ για να υπερασπιστεί τον Πόλεμο στο Ιράκ.

«Χάσαμε έναν σύζυγο, έναν πατέρα, έναν παππού σπουδαίο και στοργικό και έναν μεγάλο Αμερικανό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.