Κίνα: Έκλεισαν δεκάδες ανθρακωρυχεία λόγω των πλημμυρών


Δεκάδες ανθρακωρυχεία έκλεισαν λόγω των πλημμυρών σε μια σημαντική παραγωγική περιοχή στο βόρειο τμήμα της Κίνας, ενώ η χώρα προσπαθεί να αυξήσει την εξόρυξη για να αντισταθμίσει τις ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Πάνω από 60 ορυχεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους στην επαρχία Σανσί, στα δυτικά του Πεκίνου, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές ανάγκασαν τουλάχιστον 120.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η λειτουργία τους αναστέλλεται σε μια άσχημη περίοδο για την κινεζική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, που πασχίζει για να καλύψει την ισχυρή βιομηχανική ζήτηση σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης. Ο άνθρακας εξασφαλίζει το 60% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές, διαταράσσοντας τη βιομηχανική δραστηριότητα.

Αντιμέτωπες με ελλείψεις, οι αρχές αναγκάστηκαν να παραμερίσουν τις φιλοδοξίες τους για μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου.

Ορυχεία που βρίσκονται στην Εσωτερική Μογγολία, μια σημαντική περιοχή παραγωγής άνθρακα στο βόρειο τμήμα της χώρας, δέχθηκαν επίσημη ενημέρωση που τους ζητούσε αύξηση της παραγωγής κατά 98 εκατ. τόνους συνολικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου την περασμένη εβδομάδα. Η ενημέρωση αυτή αφορούσε 72 ορυχεία.

Οι ρυθμισμένες τιμές έως τώρα δεν έχουν προσφέρει ιδιαίτερα κίνητρα στους σταθμούς ενέργειας για να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ έδωσε το ‘πράσινο φως’ στις εταιρίες ηλεκτρισμού να αυξήσουν τα τιμολόγιά τους έως 20% πάνω από την τιμή αναφοράς, συγκριτικά με 10% προηγουμένως.

Για τις πλέον ενεργοβόρες βιομηχανίες, δεν θα ισχύσει το όριο του 20%, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Η κακοκαιρία στη Σανσί ενέσκηψε τρεις μήνες μετά τις πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους στη γειτονική επαρχία Χενάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, την περασμένη εβδομάδα στη Σανσί, μια επαρχία όπου είναι συχνά τα φαινόμενα ξηρασίας, έπεσε σε διάστημα πέντε ημερών τρεις φορές ο συνηθισμένος όγκο βροχής για το σύνολο του Οκτωβρίου.

Στην περιοχή αναμένονται και νέες βροχοπτώσεις.

πηγή: ΑΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.