Παρέμβαση εισαγγελέα για πιθανή ολιγωρία των αστυνομικών αρχών στην υπόθεση με τον «σαμουράι»


Έρευνα για πιθανή ολιγωρία των αστυνομικών αρχών στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι είχαν γίνει στο παρελθόν με αφορμή την παραβατική συμπεριφορά του 40χρονου που πυροβόλησε εν ψυχρώ δύο υπαλλήλους εταιρείας εγκατάστασης φυσικού αερίου, στη Ν. Ερυθραία, σκοτώνοντας τον έναν εξ’ αυτών και τραυματίζοντας τον άλλον.  

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρενέβη και έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν όσα κατήγγειλαν οι γείτονες του 40χρονου οι οποίοι φέρονται πως είχαν καλέσει την αστυνομία ακόμη και την προηγούμενη ημέρα του εγκλήματος. 

Από την έρευνα θα διαπιστωθεί εάν έγιναν πράγματι οι κλήσεις αυτές προς την αστυνομία και αν ναι, γιατί οι αστυνομικές δεν κινητοποιήθηκαν άμεσα  και αδιαφόρησαν για τις καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, γείτονες  του 40χρονου ειδοποίησαν την αστυνομία γιατί τον είδαν να πυροβολεί στην ταράτσα την παραμονή του εγκλήματος, αλλά δεν πήγε περιπολικό, ενώ  κλήση έχει πει ότι έκανε και ο τραυματίας. 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα διενεργήσει εισαγγελέας της ποινικής δίωξης θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών που φέρονται ότι δεν ενήργησαν άμεσα και στο πλαίσιο της νομοθεσίας παρά τις κλήσεις που δέχθηκαν και προειδοποιούσαν για την επικινδυνότητα του δράστη.

Σε ένα μάλιστα  από τα βίντεο που είχε αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα, ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να φορά και την άσπρη στολή σαμουράι με την οποία ήταν ντυμένος, σύμφωνα με τους γείτονες, όταν επιτέθηκε και στους δυο υπαλλήλους της εταιρείας φυσικού αερίου.

Σε βάρος του 40χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και  για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή από τον οποίο έχει ζητήσει κι έχει πάρει προθεσμία. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.