Η Πολωνία ζητά νέα συμφωνία με την Ρωσσία για φθηνότερο φυσικό αέριο!


 


  Η κρατική ενεργειακή εταιρεία της Πολωνίας ζήτησε από τη Μόσχα μια νέα συμφωνία για φθηνότερο φυσικό αέριο εν μέσω ανόδου των τιμών και επιδείνωσης των ελλείψεων σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, παρά το γεγονός ότι το τρέχον συμβόλαιό της για προμήθειες δεν πρόκειται να αναθεωρηθεί για άλλον έναν χρόνο.

Την Πέμπτη, η PGNiG έστειλε το αίτημα στη Gazprom, ζητώντας της να μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου που εξάγεται μέσω του χερσαίου αγωγού Yamal, παρά την αστάθεια της αγοράς και την αυξανόμενη ζήτηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εταιρείας, η χώρα ελπίζει σε αναθεώρηση των τιμών «ώστε να ληφθεί υπόψη η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς στη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης».

Ο Πάβελ Μαγιέφσκι, επικεφαλής της PGNiG, δήλωσε πως έχει σημειωθεί «μια άνευ προηγουμένου αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά χονδρικής». Συνέχισε επιμένοντας ότι «αυτή η έκτακτη κατάσταση χρησιμεύει ως βάση για την αναθεώρηση των όρων τιμών βάσει των οποίων αγοράζουμε καύσιμα βάσει της σύμβασης Yamal».

Η συμφωνία μεταξύ Πολωνίας και Ρωσίας πρόκειται να λήξει τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους.

Τον Σεπτέμβριο, ο Piotr Naimski, επίτροπος της κυβέρνησης για τις στρατηγικές ενεργειακές υποδομές, υποστήριξε πως η Πολωνία «δε θα εξαρτηθεί σίγουρα από τις ρωσικές προμήθειες», καθώς αρχίζει να αντλεί φυσικό αέριο μέσω ενός νέου δικτύου με τη Δανία, που τρέχει κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.