Το «πέπλο» της αράχνης ξανά στο Αιτωλικό: Επέστρεψαν οι απόκοσμες εικόνες


Απόκοσμες εικόνες, ξανά, στο Αιτωλικό, όπου πολλά σημεία έχουν καλυφθεί από ένα… πέπλο ιστού αράχνης.

Πρόκειται για ένα εποχικό φαινόμενο το οποίο παρουσιάζεται αυτή την περίοδο του έτους, όπως μεταφέρει το agrinionews.

Οι αράχνες Tetragnatha στήνουν ένα απίστευτο σκηνικό που μοιάζει σαν σκηνικό ταινίας.

«Το φαινόμενο της σκνίπας ακολουθήθηκε με φυσικό τρόπο από το φαινόμενο υπερανάπτυξης πληθυσμών αραχνών, που έπλεξαν ιστούς σε κάθε δυνατή επιφάνεια κοντά στις περιοχές πτήσης των σκνιπών και τούτο προφανώς λόγω της μεγάλης διαθεσιμότητας τροφής για τις αράχνες. Το πιο πρόσφατο υπόβαθρο για τους ιστούς τους ήταν παρόχθια μικρά δέντρα και θάμνοι» εξήγησε ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνικών Ορέων.

Όταν πέσει η θερμοκρασία, αναμένεται να μειωθεί η αναπαραγωγή της σκνίπας και βαθμιαία θα εκλείψουν οι ιστοί.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.