«Η κακοκαιρία Μπάλλος δεν ήταν ακραίο καιρικό φαινόμενο»-Ευθ.Λέκκας


Η δικαιολογία των «ακραίων καιρικών φαινομένων» χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα για να απαλλαγούν από τις ευθύνες οι κάθε είδους αρμόδιοι. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε αυτή τη δικαιολογία και για την κακοκαιρία Μπάλλος. Μόνο που οι επιστήμονες τη διαψεύδουν.

Για ισχυρή μεν βροχόπτωση, αλλά όχι για ακραία φαινόμενα μίλησε ο Ευθύμιος Λέκκας σχετικά με την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών – πρόεδρος του ΟΑΣΠ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και όπως σημείωσε η ποσότητα του νερού που έπεσε ήταν «στα όρια του σχεδιασμού των έργων».

Και συμπλήρωσε: «Είχαμε υψηλή βροχόπτωση με κάποιες περιοχές στο Λεκανοπέδιο της Αττικής να πλησιάζει τα 150 χιλιοστά βροχής, αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε ακραίο φαινόμενο. Δηλαδή δεν είχαμε ύψη βροχής της τάξεως των 300 χιλιοστών όπως έγινε στη Μάνδρα πριν από 3 χρόνια. Εάν αυτά τα ύψη έπεφταν στην Αττική θα είχαμε πολλαπλάσιες επιπτώσεις».Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.