Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου


Ανακόπτεται πρόσκαιρα(;) το ράλι των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου, που έσπειρε ανησυχίες σε κυβερνήσεις και αγορές, καθώς η ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους συνιστά άμεση απειλή για την ανάπτυξη και τροφοδοτεί τον πληθωρισμό. Αφού "έπιασαν ταβάνι" τις προηγούμενες μέρες, οι τιμές υποχωρούν σήμερα, με τάση περαιτέρω αποκλιμάκωσης.

Βασικός καταλύτης ότι οι διαβεβαιώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η χώρα του θα συνεχίσει να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης,  διαθέτοντας αέριο και πετρέλαιο στις τρέχουσες αγοραίες τιμές - αφού οι Ευρωπαίοι δεν θέλησαν τους προηγούμενους μήνες να δεσμευτούν με μακροπρόθεσμα συμβόλαια προμήθειας, όπως τους πρότεινε η Gazprom.


Η τιμή του φυσικού αερίου υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 4% στα 5,41 δολ. ανά Mmbtu (δισ. θερμικές μονάδες), από τα 6,26 δολ. που είναι το υψηλό των τελευταίων ημερών.

Περίπου 1,6% χαμηλότερα από χθες κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου brent, που διαμορφώνεται στα 79,81 δολ. το βαρέλι.Το αμερικανικό αργό crude  υποχωρεί κατά 2,3% στα 75,60 δολάρια.
sofokleousin.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.