“Απαξιώσατε και δυσφημήσατε τα Ελληνικά Ναυπηγεία κ.πρωθυπουργέ»-Επιστολή εργαζομένων


Εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό ,διαμαρτύρονται για τις «απαξιωτικές δηλώσεις – τοποθετήσεις της κυβέρνησης, και δια στόματος σας στη Βουλή για την ανάθεση των φρεγατών και κατασκευής τους στη Γαλλία, αφήνοντας τα Ελληνικά Ναυπηγεία εκτός προγράμματος».
Εκφράζουν την οργή τους «για την δυσφήμηση και τον εμπαιγμό τόσο στα δύο μεγάλα Ναυπηγεία της χώρας Ελευσίνας – Σκαραμαγκάς αλλά περισσότερο για όλους εμάς τους εργαζόμενους».

Όλη η επιστολή

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με αφορμή τις απαξιωτικές δηλώσεις – τοποθετήσεις της κυβέρνησης, και δια στόματος σας στη Βουλή για την ανάθεση των φρεγατών και κατασκευής τους στη Γαλλία, αφήνοντας τα Ελληνικά Ναυπηγεία εκτός προγράμματος,εκφράζουμε την απογοήτευση μας αλλά περισσότερο την οργή μας ,για την δυσφήμηση και τον εμπαιγμό τόσο στα δύο μεγάλα Ναυπηγεία της χώρας Ελευσίνας – Σκαραμαγκάς αλλά περισσότερο για όλους εμάς τους εργαζόμενους.
Όλη η κυβέρνηση , που όλον αυτόν τον καιρό διαλαλούσαν δημόσια και σε όλα τα μέσα για τον μεγάλο τους στόχο , την αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας και το πόσο πρέπει να στηριχτούν τα Ναυπηγεία,και να έχουν συμμετοχή σε αυτό το μεγάλο πρόγραμμα των εξοπλιστικών με ανάθεση ή και συμπαραγωγή στα προγράμματα του πολεμικού Ναυτικού να έρχονται και να απαξιώνουν οι ίδιοι με τις κινήσεις τους και τα λεγόμενα τους.
Αλήθεια κ. Μητσοτάκη και κ. Γεωργιάδη για ποιες επενδύσεις μιλάτε αλλά και προσδοκείτε για τα Ναυπηγεία μας και συγκεκριμένα για την Ελευσίνα;
Με αυτές τις δηλώσεις και μάλιστα μέσα από το βήμα της Βουλής περιμένετε να γίνει κοσμοσυρροή από υποψήφιους επενδυτές;
Να αγορασουν τι;;και πως;;;
Κύριε Μητσοτάκη τα Ναυπηγεία έχουν πολύ έμπειρο και πλήρες καταρτισμένο εργατικό προσωπικό και απόδειξη είναι ότι όλα τα πλοία που κατασκευάστηκαν στην Ελευσίνα είναι στην πρώτη γραμμή στο Αιγαίο και όπου έχει ανάγκη η πατρίδα μας.
Έχετε στην διάθεσή σας τα καλύτερα πλοία με μισθούς πείνας και στην πλάτη μας πολλά ωφειλομενα χρήματα πολλών ετών ,παρόλα αυτά, χάρη στο φιλότιμο όλων μας γιατί πάνω απ’όλα έχουμε πολύ υψηλό το πατριωτικό μας φρόνιμα εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να καμαρώνετε εσείς και να καρπώνεσται τα εύσημα, και εμείς την απαξίωση.
Δεν φταίμε εμείς οι εργαζόμενοι ,αλλά εσείς,όλες οι κυβερνήσεις με τους εκάστοτε εργοδότες για την κατάσταση των Ναυπηγείων,και όλα με την ανοχή σας και την συγκάλυψη σας.
Λίγο σεβασμό λοιπόν κ . Μητσοτάκη..και ενημερωτικά σας παραθέτουμε μια σειρά από έργα που εκτελέστηκαν στην Ελευσίνα και όλοι μας έδιναν τα εύσημα για την ποιότητα δουλειάς μας:
1) Κατασκευή 4 αρματαγωγών
2) 1 πετραιολοφόρο για το ΠΝ (κατασκευή)
3) 2 Σκάφη του Λιμενικού
4) 2 Τρυπάνια (επισκευή)
5) Κατασκευή ΝΗΣΟΣ – ΧΙΟΣ
6) Κατασκευή 2 Φεριμπότ
7) Κατασκευή 7 ΤΠΚ
8) Κατασκευή Τρυπανιού εξόρυξης πετρελαίου στον Πρίνο Καβάλας
9) Κατασκευή πλωτής Γέφυρας Αγίας Μαύρας Λευκάδας
10) ΟΣΕ τροχαίο υλικό
11) Αποθέτες της ΔΕΗ
Και πολλά άλλα πλοία και κατασκευές…
Στο δια ταύτα κύριε Μητσοτάκη , ακόμη σας περιμένουμε από το 2019 στη ΔΕΘ,όπως είχατε αναφέρει να δώσετε λύση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, και είμαστε στο 2021 και ακόμη περιμένουμε!!!
Φτάνει πια ο εμπαιγμός τόσο από εσάς όσο και από τον Υπουργό Ανάπτυξης Επενδύσεων κύριο Γεωργιάδη που έχει μετατραπεί σε υπουργό Υποβάθμισης Επενδύσεων με όλες τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις του και λεγόμενα του.
Ειδικά ο κύριος της Ανάπτυξης Επενδύσεων – Υποβάθμισης Επενδύσεων έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ταλαιπωρία μας τα τελευταία τρία χρόνια,που σε κατ’ιδίαν συναντήσεις μας όλο αυτό το διάστημα μας εμπαίζει με ημερομηνίες και λέγοντάς μας συνέχεια ότι από αύριο και κάθε αύριο τελειώνει η ταλαιπωρία μας…και έχουν περάσει με όλα τα αύριο τρία χρόνια!!!
Καλό θα ήταν κυρίε Πρωθυπουργέ να αναλάβετε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ την πρωτοβουλία της λύσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και όχι ο εν λόγο υπουργός , γιατί με όλη του την στάση μας έχει δημιουργήσει μεγάλο εκνευρισμό και ανασφάλεια σε όλους τους εργαζόμενους.
Τέλος χαιρετίζουμε και εμείς την ανακοίνωση των συναδέλφων μας στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και του Σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.