Ξεκίνησε η εγγραφή στα δημόσια αγροτικά ΙΕΚ



Ξεκίνησαν στις  22 Οκτωβρίου, οι εγγραφές για το διδακτικό έτος 2021- 2022, στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, και θα διαρκέσουν έως και την 1 Νοεμβρίου 2021.

Με δεδομένο ότι οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις ώστε οι αγρότες να μπορούν να ανταποκριθούν ώστε η αγροτική οικονομία να καταστεί βασικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός προώθησε την ίδρυση των ΔΙΕΚ, και δήλωσε: "Στηρίζουμε την εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών. Με την ίδρυση 6 νέων Δημοσίων ΙΕΚ ανοίγουμε νέους ορίζοντες για τους νέους μας. Στόχος μας είναι οι νέοι να γίνονται αγρότες από επιλογή και όχι από ανάγκη".

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προσφέρει σπουδές για μια σύγχρονη Αγροτική Επαγγελματική Εκπαίδευση σε νέους κάτοχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων, από ολόκληρη την χώρα, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή/και να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Το έτος κατάρτισης 2021-2022 θα λειτουργήσουν με πρωινό ωράριο, έξι (6) Δημόσια ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες:  Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων, με τις παρακάτω επτά (7) ειδικότητες:


Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί  πέντε (5) εξάμηνα και συγκεκριμένα:
- 4 εξάμηνα θεωρητικής και Εργαστηριακής Κατάρτισης
- 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης

Με δαπάνες του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ παρέχεται δωρεάν στέγαση και σίτιση, σε ορισμένο αριθμό σπουδαστών ανά ΔΙΕΚ.

Στους αποφοίτους των ΔΙΕΚ ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ), που δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ, για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.