Συνέλαβαν τους αστυνομικούς που καταδίωξαν τους Ρομά στο Πέραμα


Τελικά και περί τις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου, συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και ενας αξιωματικό (υπαστυνόμος). Όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Προηγουμένως είχαν προσαχθεί και ακολούθησε η απολογία τους.

Υπενθυμίζεται, ότι η καταδίωξη ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε. Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πέντε μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Παράλληλα, τραυματίστηκαν ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα και επτά αστυνομικοί.

Υπήρξε μία πληροφορία που επιβάρυνε την θέση των αστυνομικών, προερχόμενη από ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με αυτήν την πληροφορία, κάποια στιγμή και ενώ η καταδίωξη βρισκόταν σε εξέλιξη, δόθηκε εντολή σε όλους τους αστυνομικούς να διακόψουν κάθε καταδιωκτική δραστηριότητα για λόγους ασφαλείας δεδομένου ότι η εξέλιξη της όλης υπόθεσης γινόταν όλο και περισσότερο επικίνδυνη.

Πάντα σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους των ανωτέρων κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ , οι συμμετέχοντες αστυνομικοί συνέχισαν την καταδίωξη οπότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:

Σύμφωνα με το πρώτο ενδεχόμενο οι συμμετέχοντες αστυνομικοί δεν άκουσαν την εντολή λόγω προβληματικής σύνδεσης με τον θάλαμο επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το δεύτερο ενδεχόμενο οι συμμετέχοντες αστυνομικοί στη καταδίωξη παράκουσαν την εντολή.

Επισημαίνεται πως κατά την έρευνα μετά τη λήξη του αιματηρού επεισοδίου στο Πέραμα δεν βρέθηκε όπλο στο καταδιωκόμενο όχημα ούτε πάνω στους επιβάτες του, ούτε βεβαίως βρέθηκε όπλο στον σεσημασμένο 20χρονο. Αυτό και μόνο το στοιχείο επιβάρυνε τη θέση των αστυνομικών που έλαβαν μέρος στη καταδίωξη σε συνάρτηση μάλιστα με τα υφιστάμενα βίντεο όπου φαίνονται και ακούγονται οι ομοβροντίες των πυροβολισμών από τους αστυνομικούς. 
Το χρονικό της δραματικής καταδίωξης

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή του Πειραιά έπειτα από καταδίωξη αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν ρομά, που είχε ως αποτέλεσμα αιματηρή συμπλοκή και τον θάνατο του ενός επιβαίνοντα.

Δύο μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησαν να σταματήσουν για έλεγχο το συγκεκριμένο όχημα στην περιοχή του Ρέντη, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη για πολλή ώρα και τελικά οι αστυνομικοί εγκλώβισαν το ΙΧ αρκετά χιλιόμετρα μακριά, σε περιοχή του Περάματος.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο οδηγός του ΙΧ προκειμένου να διαφύγει εμβόλισε τις 4 μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους είχαν περικυκλώσει.

Ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους ενός επιβαίνοντα, τον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου, καθώς και τον τραυματισμό επτά αστυνομικών που τους καταδίωκαν.

Ο τρίτος, κατόρθωσε να διαφύγει πεζός προς το βουνό του Περάματος.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.