Κόντρα Πατούλη - Ντενίση για την καταστροφή των σκηνικών της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»


«Πόλεμος» μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και της ηθοποιού, Μιμής Ντενίση, ξέσπασε, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» και τα σκηνικά που στήθηκαν στον Φαληρικό Όρμο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η ηθοποιός επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής και στον Γιώργο Πατούλη για το γεγονός ότι μετά το τέλος των γυρισμάτων καταστράφηκαν τα σκηνικά στον Φαληρικό Όρμο που αποτύπωναν πιστά την Προκυμαία της Σμύρνης πριν την καταστροφή της το 1922 από τους Τούρκους.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Μιμή Ντενίση ανέφερε πως τα σκηνικά καταστράφηκαν γιατί «δεν ζούμε σε χώρα που να καταλαβαίνουν οι πολιτικοί μας ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σπουδαίο θεματικό πάρκο».

«Να κάναμε τρία καφέ εκεί, να γινόταν πιο στέρεη η κατασκευή. Δεν το κατάλαβαν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το εάν έγινε πρόταση για τη διατήρηση του σκηνικού, η ηθοποιός είπε:
«Φυσικά και το πρότεινα, ήρθαν πάρα πολλοί υπουργοί και ενθουσιάστηκαν. Αυτό είναι και στην Περιφέρεια (σ.σ. Αττικής) προφανώς. Ο περιφερειάρχης δεν θεώρησε ότι ήταν κάτι σημαντικό ώστε να μείνει. Ο Πατούλης, αυτόν έχουμε, είναι ξύπνιος, αλλά ξέρω ‘γω; Δεν μας το πρότεινε».

Άμεση ήταν πάντως η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία μέσω ανακοίνωσης τονίζει πως στην παραγωγή της ταινίας παρασχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ «ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας».

Παράλληλα, σημειώνει πως συνέδραμε «έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας», παρέχοντας μάλιστα οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής:

Παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.
Διέθεσε τον χώρο εντός του εργοταξίου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου προκειμένου να υλοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας.
Διέθεσε μηχανήματα για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα
Συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δοθεί παροχή ρεύματος για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως «ουδέποτε αρνήθηκε η Περιφέρεια Αττικής να συνδράμει σε ό,τι της ζητήθηκε από την παραγωγή της ταινίας, ενώ ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας».
«Με δεδομένα όλα τα παραπάνω μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της κυρίας Ντενίση», τονίζεται.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.