Συνεχίζει να βρίσκεται εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα λόγω της ηφαιστειακής τέφρας!


 


 Το κλείσιμο του αεροδρομίου του ισπανικού νησιού Λα Πάλμα παρατάθηκε σήμερα επ΄αόριστον λόγω ενός σύννεφου τέφρας που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα, ανακοίνωσε η εταιρία που διαχειρίζεται τα ισπανικά αεροδρόμια (Aena).

Το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα, στο αρχιπέλαγος των Καναρίων, "εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας λόγω της συγκέντρωσης τέφρας. Οι εργασίες καθαρισμού συνεχίζονται", ανέφερε η Aena στο Twitter.

Ερωτηθείς από το AFP, εκπρόσωπος της εταιρίας διευκρίνισε πως η ημερομηνία επαναλειτουργίας του αεροδρομίου δεν έχει γίνει γνωστή. "Θα εξαρτηθεί από την ηφαιστειακή τέφρα που εξακολουθεί προς το παρόν να πέφτει", διευκρίνισε.

Το σύννεφο τέφρας ανάγκασε επίσης τις αεροπορικές εταιρίες να εκτρέψουν τις πτήσεις τους από το αεροδρόμιο της βόρειας Τενερίφης, ενός άλλου νησιού του αρχιπελάγους, προς εκείνο της νότιας Τενερίφης, σύμφωνα πάντα με την Aena.

Η τέφρα από το Κούμπρε Βιέχα ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν το αεροδρόμιο χθες, Πέμπτη, το πρωί προκειμένου να προχωρήσουν στον καθαρισμό των διαδρόμων.

Το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα, ενός νησιού 85.000 κατοίκων, είχε κλείσει ήδη στις 25 Σεπτεμβρίου για τους ίδιους λόγους. Η Aena είχε ξανανοίξει τους διαδρόμους την επομένη, αλλά οι εταιρίες δεν επανέλαβαν τις πτήσεις τους παρά μόνο τέσσερις μέρες αργότερα.

Η έκρηξη του Κούμπρε Βιέχα, που ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου, δεν έχει προκαλέσει μέχρι τώρα ούτε θανάτους ούτε τραυματισμούς, πάντως κατέστησε αναγκαία την απομάκρυνση τουλάχιστον 6.000 ανθρώπων από τα σπίτια τους, ορισμένοι από τους οποίους έχασαν τα πάντα εξαιτίας της λάβας.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τουλάχιστον 1.000 κτίρια καταστράφηκαν από τη λάβα, που καλύπτει πλέον έκταση 4.310 στρεμμάτων.

Δύο προηγούμενες εκρήξεις του ηφαιστείου στη Λα Πάλμα σημειώθηκαν το 1949 και το 1971. Είχαν προκαλέσει συνολικά τρεις θανάτους, δύο εξαιτίας της εισπνοής τοξικών αερίων, αλλά λιγότερες ζημιές καθώς το νησί είχε εκείνη την περιοχή πολύ λιγότερους κατοίκους.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.