Ένταση στις διπλωματικές σχέσεις Ρωσσίας -Σκοπίων.Απέλαση Σκοπιανού διπλωμάτη από την Μόσχα

 

 

 
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι απέλασε μία διπλωμάτη από τα Σκόπια. Η ενέργεια αυτή αποτελεί απάντηση στους Σκοπιανούς μετά την αντίστοιχη απέλαση Ρώσου διπλωμάτη.

Η Olivera Chaushevska-Dimovska υπάλληλος της πρεσβείας των Σκοπίων στη Μόσχα, κηρύχθηκε “persona non grata”, όπως ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε γραπτή ανακοίνωση.

«Στις 4 Οκτωβρίου, η επίτροπος της Δημοκρατίας της Βόρειας (ψευδό)Μακεδονίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Olivera Chaushevska-Dimovska προσκλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου της παραδόθηκε σημείωμα που την χαρακτηρίζει persona non grata ».

Η δήλωση του ΥΠΕΞ διευκρινίζει ότι «το μέτρο είναι μια απάντηση στην ατεκμηρίωτη απόφαση που έλαβε η πλευρά της Βόρειας (ψευδό)Μακεδονίας τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους να κηρύξει έναν διπλωμάτη της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια ως ανεπιθύμητο πρόσωπο».

Στις 17 Αυγούστου, το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων έδιωξε έναν Ρώσο αναπληρωτή στρατιωτικό ακόλουθο για δήθεν «ακατάλληλες» διπλωματικές δραστηριότητες.

Νωρίτερα φέτος, οι Σκοπιανοί είχαν ήδη απελάσει έναν άλλο Ρώσο διπλωμάτη για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια Σκριπάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018.

Και αυτή η ενέργεια των σκοπιανών είχε οδηγήσει σε αντίστοιχη απέλαση σκοπιανού διπλωμάτη από τη Μόσχα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.