Η Αρκτική στρατικοποιείται....Η Ρωσσία σχεδιάζει δημιουργία Αρκτικού Στόλου


 


  Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα υποδιαίρεση του ρωσικού ναυτικού - τον Αρκτικό Στόλο. Ο κύριος στόχος του θα είναι η διασφάλιση της ασφάλειας της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας, η οποία είναι πολύ σημαντική στο πλαίσιο της απειλής ορισμένων χωρών να εμποδίσουν την πρόσβαση σε αυτήν.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζεται το ζήτημα της δημιουργίας μιας νέας δομής - του Αρκτικού Στόλου του Ρωσικού Ναυτικού. Αυτός θα είναι ένας ξεχωριστός σχηματισμός στο Πολεμικό Ναυτικό, το κύριο καθήκον του οποίου θα είναι η διασφάλιση της ασφάλειας της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής και των αρκτικών ακτών στην περιοχή ευθύνης των στόλων του Βορρά και του Ειρηνικού. Υποτίθεται ότι η υποδομή για τη λειτουργία της νέας δομής θα διαχωριστεί από τη σύνθεση των στόλων του Βορρά και του Ειρηνικού. Στο μέλλον, θα αναπληρωθεί με πλοία και ειδικό εξοπλισμό στην έκδοση της Αρκτικής», - δήλωσε πηγή από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας υποδιαίρεσης του ρωσικού ναυτικού εξετάστηκε νωρίτερα, ωστόσο, σήμερα αυτό το ζήτημα είναι περισσότερο από σχετικό. Επιπλέον, η εμφάνιση του έκτου στόλου εκτός από τους στόλους της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας, του Ειρηνικού και του Βορρά, καθώς και της Κασπίας, θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση του στην παγκόσμια σκηνή.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες. Προφανώς, τα πλοία και τα υποβρύχια που θα γίνουν μέρος του Αρκτικού Στόλου του Ρωσικού Ναυτικού θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα υπερηχητικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραύλων κρουζ Zircon.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.