Ψηφιακή παρακολούθηση εργοδοτών και εργαζομένων

Ο ΚΟΣΜΟΣ ''ΚΑΙΓΕΤΑΙ'' ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΗΣ ...ΟΛΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...
ΟΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ,ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ''ΑΕΡΙΩΝ'' ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕΘΑΝΙΟΥ... ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.... ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΥΠΕΡΟΓΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΘΑ ΛΥΝΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ,ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΠ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ.
ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ...

Την ψηφιακή παρακολούθηση εργοδοτών και εργαζομένων προωθεί από το 2022 το υπουργείο Εργασίας, με στόχο όπως υποστηρίζει, την πάταξη της αδήλωτης και της υποδηλωμένης απασχόλησης.

Πρόκειται για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η οποία θα υλοποιηθεί σταδιακά από τις αρχές του 2022, σε τρία βήματα και συγκεκριμένα:

Οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν ηλεκτρονικά πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που καταχωρίζονται στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» σχετικά με τον εργασιακό τους βίο.
Στους πρώτους μήνες του 2022 θα ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θα υποδέχεται τις πληροφορίες που θα καταχωρούν ψηφιακά εργαζόμενοι και εργοδότες.
Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα ξεκινήσει η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με παρακολούθηση της πραγματικής απασχόλησης, αρχικά σε ορισμένους κλάδους, όπως οι τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ και κατόπιν θα επεκταθεί.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας κεντρικός στόχος της Ψηφιακής Κάρτας είναι ότι θα μπορεί να φαίνεται «σε πραγματικό χρόνο», το ωράριο εργασίας για κάθε εργαζόμενο και μέσω της δυνατότητας αυτής, εκτιμά, ότι θα περιοριστούν φαινόμενα καταστρατήγησης ωραρίων και εκμετάλλευσης των εργαζομένων, χωρίς την καταβολή υπερωριών.

Οι εμπνευστές της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας εκτιμούν ότι θα παρακολουθείται αποτελεσματικά το ωράριο εργασίας, οι βασικές αμοιβές και οι υπερωρίες.

Για παράδειγμα, ο μισθός θα απεικονίζεται και σε επίπεδο ώρας, ενώ θα καλύπτει και τους εργαζόμενους που τηλεργάζονται. Ακόμη, θα υπάρχουν προβλέψεις σε τεχνικό επίπεδο για όλες τις ειδικές συνθήκες που μπορεί να υπάρξουν.

Ως τέτοιες μπορεί να είναι οι εργασίες που πραγματοποιούνται έξω από την έδρα της επιχείρησης, τα επαγγελματικά ταξίδια, ακόμα και η έκτακτη απουσία του εργαζόμενου για προσωπικούς λόγους.

Οι έλεγχοι
Η ψηφιακή κάρτα δεν θα είναι απαραίτητα σε μορφή πλαστικής κάρτας όπως π.χ. οι πιστωτικές ή οι κάρτες που χρησιμοποιούν κάποιες επιχειρήσεις, αλλά ίσως είναι και άυλη. Θα μπορεί να λειτουργεί μέσω εφαρμογής, από το κινητό, το τάμπλετ ή τον υπολογιστή.

Θα τροφοδοτείται με δεδομένα τόσο από τον εργαζόμενο όσο και από τον εργοδότη και θα ενημερώνει το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ώστε να καταγράφεται ο πραγματικός χρόνος απασχόλησης και όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις εργοδότη και εργαζόμενου.

Οι «τρύπες» του συστήματος
Η αποτελεσματική εφαρμογή της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής προϋποθέτει και πλέγμα ελέγχων από την ΕΡΓΑΝΗ και την Επιθεώρηση Εργασίας.
Μια βασική «τρύπα» στο σύστημα είναι η υπόδειξη του εργοδότη προς τον εργαζόμενο, να ενημερώνει την εφαρμογή σε χρόνους που εξυπηρετεί τον εργοδότη, οπότε ακυρώνεται η όποια προσδοκώμενη ωφέλεια.

Επίσης, μπορεί να ζητηθεί από τον εργαζόμενο να ενημερώσει την Κάρτα Εργασίας ότι έληξε το ωράριό του και να συνεχίσει να εργάζεται χωρίς, φυσικά, αμοιβή.
sofokleousin.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.