Προειδοποίηση για ιντερνετικό μπλακ άουτ στην Αθήνα



ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΥΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ. ΧΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 2πμ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ.
Ο ειδικός σε θέματα διαδικτύου, Νίκος Βασιλάκος, μίλησε με αφορμή το απίστευτο κρασάρισμα που έγινε στις εφαρμογές Facebook, Instagram και Whatsapp και προκάλεσε αναστάτωση σε εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο κ. Βασιλάκος εμφανίστηκε βέβαιος ότι στην Αθήνα θα συμβεί ιντερνετικό μπλάκ άουτ σε όλες τις συνδέσεις, λόγω υπερφόρτωσης και μη κάλυψης δικτύων πέμπτης γενιάς. «Ετοιμαστείτε για ιντερνετικό μπλακ άουτ στην Αθήνα», υποστήριξε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι καθώς η Ελλάδα δεν υιοθέτησε έγκαιρα το 5G ως χώρα, δημιουργούνται θέματα «τα οποία τα βλέπετε και τα ζείτε όταν μιλάτε στο κινητό και υπάρχουν ώρες που έχετε πρόβλημα στην επικοινωνία».

Επίσης, ανέφερε ότι οι πάροχοι αποφάσισαν να περάσουν την τηλεφωνική κλήση μέσα από τις κλήσεις δεδομένων, γεγονός που «έριξε» την ποιότητα και την πιστότητα. «Ο χαλκός είναι αναντικατάστατος», «η οπτική ίνα είναι το μέλλον αλλά πρέπει να λειτουργεί παντού για να μην έχουμε προβλήματα», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Internet Now. Η δική του η συμβουλή είναι πάντα να υπάρχει back up δίκτυο, έτοιμο να λειτουργήσει μόνο μέσω κινητής τηλεφωνίας ή μόνο με ενσύρματη τηλεφωνία.

Αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους «κράσαρε» για έξι ολόκληρες ώρες το Facebook και οι «αδελφές» εφαρμογές Instagram και WhatsΑpp, ο Νίκος Βασιλάκος είπε ότι οι τεχνικοί του Facebook επιχείρησαν να πετύχουν μεγαλύτερες ταχύτητες για να ικανοποιήσουν την παγκόσμια ζήτηση ωστόσο το δίκτυο των παγκόσμιων σέρβερ σταμάτησε να λειτουργεί. Όλο το site ήταν συνδεδεμένο μάλιστα με τις κάρτες εισόδου των τεχνικών με συνέπεια να μην μπορούν να εισέλθουν στο κτήριο για να διορθώσουν το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκο πρόκειται για πρόβλημα αντίστοιχο με εκείνο που δημιουργήθηκε πριν από περίπου έξι μήνες, όταν «έπεσαν» μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ όπως το CNN και το BBC.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.