Την Τετάρτη 6/10 ξεκινάει στην Άγκυρα ο νέος γύρος διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας -Άγκυρας


 

 Ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας θα λάβει χώρα στην ‘Αγκυρα, στις 6 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο προηγούμενος 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών είχε πραγματοποιηθεί προ επταμήνου -συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου- στην Αθήνα.

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας, είναι οι πρεσβευτές Παύλος Αποστολίδης, Αλέξανδρος Κουγιού και η διπλωμάτης Ιφιγένεια Καναρά. Οι Σεντάτ Ονάλ, Τσαγατάι Ερτσίγες και Μπαρίς Καλκαβάν αποτελούν την τουρκική αντιπροσωπεία.
Προκλητική ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο – Μεσόγειο»

Η συνάντηση θα γίνει μετά την πρώτη επίσημη τουρκική αντίδραση στην ελληνογαλλική συμφωνία για τα εξοπλιστικά και το αμυντικό δόγμα, με την Άγκυρα να διαμηνύει ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο.

Στην πρώτη ουσιαστικά επίσημη αντίδραση της γείτονος, που έρχεται σε συνέχεια του αρχικού εκνευρισμού όπως εκφραζόταν από τα τουρκικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικές θέσεις» σε ό,τι αφορά στις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο.
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Οι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της Ελλάδας για τη θαλάσσια δικαιοδοσία και τον εναέριο χώρο είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο. Είναι όνειρο θερινής νυκτός ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτές τις διεκδικήσεις, οι οποίες αμφισβητούνται και από τη διεθνή κοινότητα, διαμορφώνοντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Αντί για συνεργασία, η πολιτική εξοπλισμών, απομόνωσης και αποξένωσης της Τουρκίας από την Ελλάδα είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει την ίδια και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.