40 εκατ. εκλάπησαν από τραπεζικούς λογαριασμούς.Συνολικά 40 εκατομμύρια ευρώ εκλάπησαν από τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, οι δράστες υφάρπαζαν καθημερινώς ποσά της τάξης των 150.000 ευρώ. Σε σχέση με το 2020, οι ηλεκτρονικές απάτες κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2021, αυξήθηκαν πάνω από το ιλιγγιώδες 500%.

Χρησιμοποιώντας διάφορα τρικ, όπως η αποστολή παραπλανητικών e-mail, sms, όπου υποδύονταν εκπροσώπους χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, οι επιτήδειοι αποσπούσαν σημαντικές πληροφορίες για τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταναλωτών και εν συνεχεία, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι το 54% των απατών αφορούν κλοπή χρημάτων από λογαριασμούς και κάρτες. Υπάρχει και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, που αγγίζει το 40%, όπου επιτήδειοι, μέσω της γνωστής πρακτικής των email και μηνυμάτων, υπόσχονταν «εύκολο» χρήματα και πλουτισμό σε πολίτες, οι οποίοι τους παρείχαν πληροφορίες αναφορικά με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

To ζήτημα των διαδικτυακών απατών, το οποίο μεταξύ άλλων κλονίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με τις επιχειρήσεις και δη με τις τράπεζες, θορυβεί την κυβέρνηση αλλά και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Χθες, για αυτό το μείζον θέμα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και την συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. 

Αποφασίστηκε η δημιουργία ενός συντονιστικού κέντρου για τις διαδικτυακές απάτες και την υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών καρτών με την τεχνική ηλεκτρονικού «ψαρέματος»-phishing, στην Αστυνομία, με την συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και άλλων συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, ενώ άμεσα ξεκινάει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, με συμβουλές για την προστασία τους από τους επιτήδειους απατεώνες.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.