Αεροπλάνο καθηλωμένο από το 2019 στο αεροδρόμιο της Πάφου στην Κύπρο μπαίνει στο μικροσκόπιο του FBI!Εξετάζεται απο ειδικούς πράκτορες!!

 



Στο αεροδρόμιο Πάφου έφτασε νωρίς χθες το πρωί το ειδικό κλιμάκιο πρακτόρων του FBI αποτελούμενο από 10 άτομα. Τα μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας συνόδευσαν ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, μετά τη συμπερίληψη του μυστηριώδους αεροσκάφους σε ειδική έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις αρχές του 2021.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι πράκτορες του FBI σε θέματα οπλισμού και οι Κύπριοι αστυνομικοί πέρασαν τη διαδικασία ελέγχου και καταγραφής από τις αρμόδιες αρχές του αεροδρομίου Πάφου και κατευθύνθηκαν στην αποθήκη ιδιωτικής εταιρείας, όπου φυλάσσεται το ύποπτο μονοκινητήριο αεροσκάφος. Το αεροσκάφος, μετά τον Αύγουστο που ειδοποιήθηκαν σχετικά οι αρμόδιες αρχές, φρουρείτο επί 24ωρου βάσεως.

Το προηγούμενο διάστημα ωστόσο, ο χώρος που φυλασσόταν είχε ενοικιαστεί από ιδιωτική εταιρεία και καταβαλλόταν και το σχετικό αντίτιμο. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες θα καταρτίσουν έκθεση με τα ευρήματα και τα συμπεράσματά τους, που θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα για διαχείριση του ύποπτου αεροσκάφους. Δικαστική συνδρομή από τις κυπριακές αρχές έχουν ζητήσει και οι διωκτικές αρχές των ΗΠΑ. Το σκάφος ερευνήθηκε εξονυχιστικά χθες και έγινε φύλλο και φτερό. Παραλήφθηκαν επίσης διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.
Σταθμός η Κύπρος

Έκθεση εμπειρογνωμόνων που ετοιμάστηκε για λογαριασμό του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (08/03/2021), περιλαμβάνει εννέα αναφορές στο όνομα της Κύπρου. Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως ενδιάμεσος σταθμός αεροσκαφών.


Όπως αποκάλυψε ο "Π” σε ρεπορτάζ του Φ. Μακρίδη, εκτός από το αεροσκάφος που ερευνήθηκε χθες στο αεροδρόμιο Πάφου, και δεύτερο αεροσκάφος αξιοποίησε τη γεωγραφική θέση του νησιού μας πριν βρεθεί στη Λιβύη, όπου φέρεται να επιχειρούσε για λογαριασμό των δυνάμεων του στρατάρχη Χαφτάρ. Σύμφωνα με την έκθεση της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρόκειται για το Pilatus PC-6 B2-H4 (αριθμός εγγραφής: #790). Το συγκεκριμένο αεροσκάφος αποκτήθηκε στις 22 Μαΐου του 2019 από την Airborn Technologies, η οποία εδρεύει στην Αυστρία.

Η τελευταία φημίζεται για τις μετασκευές αεροπλάνων και τη σχέση της με ομάδες μισθοφόρων και τον… μετρ του είδους, τον γνωστό Αμερικανό βετεράνο "βατραχάνθρωπο" Έρικ Πρινς…Έναν μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου του 2019, το PC-6 μεταπωλήθηκε και βρέθηκε υπό τον έλεγχο εταιρείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ ένα 24ωρο αργότερα ήταν στην Κύπρο. Στις 25 Ιουνίου ο Αμερικανός πιλότος Τράβις Άλντεν Μακί, μέσω του νησιού μας, έφτασε στον τελικό προορισμό του, τη Λιβύη, όπου το αεροσκάφος μέχρι σήμερα φέρεται να επιχειρεί.

Στην ειδική έκθεση σημειώνεται μεταξύ άλλων: "Το PC-6 που ανήκει στην Η L-6 FZE (σ.σ. εταιρεία των ΗΑΕ) μεταφέρθηκε στη Λιβύη στις 25 Ιουνίου του 2019. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων βρίσκει ότι μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό και παραβιάστηκε η παράγραφος 9 του ψηφίσματος 1970 (2011) από την L-6 FZE και τον πιλότο τους Τράβις Μάκι". 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.