Έρευνα της Πυροσβεστικής για πυρκαγιές στον Μαραθώνα: Σε 20 ημέρες ξέσπασαν 15 φωτιές



Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ δέκα ημέρες μεγάλη έρευνα της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία έπειτα από αλλεπάλληλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαραθώνα.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικου Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους πάνω από 15 πυρκαγιές οι οποίες σημειώθηκαν στις περιοχές  Νέα Μάκρη, Γραμματικό και Αγία Μαρίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr και οι 15 αφορούν σε διαφορετικά σημεία έναρξης πυρκαγιών σε διάστημα μόλις 20 ημερών, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία εύρεσης οπτικοακουστικού υλικού από ακτίνα χιλιομέτρων σε σχέση με το χώρο που εκδηλώθηκαν.

Μόνο σήμερα, όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, ξέσπασαν στις 02:18 και 02:34 πρώτες πρωινές ώρες δύο διαφορετικές πυρκαγιές και οι δύο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας του Δήμου Μαραθώνα. «Πρόκειται κυρίως για σημειακές πυρκαγιές, του ενός τετραγωνικού δηλαδή, τις οποίες στις περισσότερες από τις τουλάχιστον 15 περιπτώσεις πρόλαβαν από μόνοι τους οι κάτοικοι να τις σβήσουν και να μην επεκταθούν. Οι περισσότερες είναι δίπλα από σπίτια και μέσα στον οικιστικό ιστό. Φαίνεται ότι μιλάμε για σχέδιο εμπρηστών, διότι δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι έχουμε τόσα περιστατικά μέσα σε λίγες ημέρες στον ίδιο Δήμο», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Ήδη, η έρευνα έχει προχωρήσει και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία τα οποία ευελπιστούν ότι είναι πολύτιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ανάμεσα σε αυτά είναι και στουπιά που βρέθηκαν στα σημεία έναρξης πυρκαγιών τα οποία συνελέγησαν και θα σταλούν για εργαστηριακή ανάλυση. Την ίδια ώρα πάντα σε συνεργασία με την Αστυνομία γίνεται μεγάλη έρευνα και για την ανεύρεση οπτικοακουστικού υλικού προκειμένου να βρεθούν οι δράστες από ύποπτες κινήσεις οχημάτων που ενδεχομένως έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:
Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, διεξάγονται έρευνες από κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, μετά την εκδήλωση μεγάλου αριθμού πυρκαγιών το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μαραθώνα, αρκετές εκ των οποίων βρίσκονται πλησίον οικιστικής ζώνης.

Συγκεκριμένα, τον τελευταίο μήνα έχουν εντοπιστεί περισσότερα από δεκαπέντε (15) σημεία έναρξης πυρκαγιών στις περιοχές  Νέα Μάκρη, Γραμματικό και Αγία Μαρίνα ενώ οι έρευνες διεξάγονται σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νέας Μάκρης και τις τοπικές αρχές.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.