Την Τρίτη 19/10 η ΓΕΝΟΠ προχωράει σε24 ωρη απεργία για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

 


 

 Η ΓΕΝΟΠ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΔΗ, προκειμένου να εγκρίνει την αύξηση κεφαλαίου και την πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ.


Η απόφαση της κυβέρνησης να μη μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ θα έχει ως συνέπεια το ποσοστό του Δημοσίου να μειωθεί από το 51% σε 34%, ποσοστό το οποίο της διατηρεί το δικαίωμα βέτο σε αποφάσεις που, όμως, θα λαμβάνουν οι ιδιώτες μέτοχοι.

Στο πλευρό της ΓΕΝΟΠ στάθηκαν οι εκπρόσωποι της αγοράς, καθώς σε κοινή συνέντευξη Τύπου χθες έκκληση για συμμετοχή του Δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να διατηρήσει το υφιστάμενο ποσοστό συμμετοχής του, απηύθυναν ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου καθώς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς. Τέλος, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο, αύριο Κυριακή, στις 17.00 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.