Ταξίδι της Μέρκελ στην Τουρκία στις 16 Οκτωβρίου!


 



Την Τουρκία αναμένεται να επισκεφθεί στις 16 Οκτωβρίου η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά από πρόσκληση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (8/10) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον λόγο της επίσκεψης, ο κ. Ζάιμπερτ αναφέρθηκε στους διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών λόγω των πολιτών τουρκικής καταγωγής που ζουν στη Γερμανία και λειτουργούν «ως γέφυρα», στη γεωστρατηγική σημασία της Τουρκίας, αλλά και στη «μεγάλη συνεισφορά» της χώρας στο μεταναστευτικό, η οποία, όπως είπε, αναγνωρίζεται από όλους στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες σε θέματα όπως ο σεβασμός θεμελιωδών δικαιωμάτων, ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι πάγια θέση της κυβέρνησης αποτελεί η διατήρηση της απευθείας επικοινωνίας παρ’ όλες τις διαφορές, προκειμένου να εκφράζεται και η κριτική.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.