ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ 10ΕΤΙΑΣ!! Αύξηση για δεύτερο διαδοχικό μήνα σημείωσαν τον Σεπτέμβριο οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως, φτάνοντας σε υψηλό 10 ετών, με ώθηση κυρίως από την άνοδο σε δημητριακά και φυτικά έλαια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών, η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ το 2021, ωστόσο θα αντισταθμιστεί αλλά θα ξεπεραστεί από την κατανάλωση.

Ο δείκτης τιμών τροφίμων του FAO, ο οποίος παρακολουθεί τις διεθνείς τιμές των πιο διαπραγματεύσιμων προϊόντων διατροφής παγκοσμίως, διαμορφώθηκε στις 130 μονάδες τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2011, από τις 128,5 μονάδες τον Αύγουστο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 32,8%.

Παράλληλα, ο δείκτης δημητριακών αυξήθηκε 2% σε μηνιαία βάση, με ώθηση από τη σχεδόν 4% αύξηση στο σιτάρι, με τον FAO να επικαλείται τις δυσκολίες στις εξαγωγές εν μέσω έντονης ζήτησης.

Παρόμοια εικόνα και για τις τιμές των οπωροκηπευτικών, οι οποίες τον Σεπτέμβριο κατέγραψαν αύξηση 1,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 60%.

Τέλος, μικρή άνοδο 0,5% σημείωσε τον Σεπτέμβριο και η τιμή της ζάχαρης, καθώς οι ανησυχίες για ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής στην Βραζιλία λόγω των καιρικών συνθηκών, μετριάστηκαν από τις ανοδικές προοπτικές των αγορών σε Ινδία και Ταϊλάνδη.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.