To Πεδίον του Άρεως έγινε Mars Field χάρη στο Google Translate της Περιφέρειας


Πριν από λίγες ημέρες η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην τοποθέτηση μεταλλικών πινακίδων στις εισόδους του Πεδίου του Άρεως. Στις εν λόγω πινακίδες το άλσος αποδόθηκε στα αγγλικά ως… «Mars Field», σε μια – αν μη τι άλλο – ατυχή μετάφραση.

Στις εισόδους, λοιπόν, θα δείτε μία πινακίδα με ένα «Mars Field» που παραπέμπει στον θεό του Πολέμου Mars της ρωμαϊκής μυθολογίας και όχι στον Άρη. 

H «μετονομασία» του Πεδίου του Άρεως σε… Mars Field: άγνοια και google translation

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε πριν από λίγες ημέρες στην τοποθέτηση μεγάλων μεταλλικών πινακίδων στις εισόδους του Πεδίου του Άρεως με τη… μετάφραση της ονομασίας του Πεδίου του Άρεως σε… “Mars Field”.

Εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, και ειδικότερα στην Αθήνα, οι Αρχές έχουν αποφασίσει –σωστά- να ΜΗ μεταφράζονται τα τοπωνύμια, αλλά απλώς να αποδίδονται με λατινικούς χαρακτήρες, ώστε οι ξενόγλωσσοι επισκέπτες να μπορούν να τα βρίσκουν και να τα μαθαίνουν με τα κανονικά, ελληνικά τους ονόματα. Έτσι δεν έχουμε «Constitution Square» αλλά «Plateia Syntagmatos» ή «Syntagma Square». Η απόδωση του «Πεδίου του Άρεως» θα έπρεπε λοιπόν να ήταν «Pedion tou Areos» ή «Areos Park». 

Αντ΄ αυτού, κάποιος από την Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε, υποθέτουμε από άγνοια, να βάλει στο google translation το «Πεδίον του Άρεως» και να καταλήξει στο  όνομα «Mars Field». 




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.