Δημοσκόπηση της εταιρείας R.P. REALPOLLS LTD .ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ..ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!


 Lockdown Κρυφά ρεβεγιόν εκκλησίες αποδράσεις επαρχία υπαίθρια δοκιμαστήρια  ΕΛΑΣ | ΣΚΑΪ

 

Γροθιά στο στομάχι για τους θεσμούς της χώρας αποτελεί το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης που δημοσιεύει σήμερα η «δημοκρατία». Καμία εμπιστοσύνη δεν υπάρχει στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, όπως, άλλωστε, αποτυπώθηκε και στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρίας R.P. REALPOLLS LTD.

Να σημειώσουμε ότι η πρώτη ερώτηση στην οποία κλήθηκαν να απαντήσουν όσοι συμμετείχαν στην έρευνα είναι εαν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με την έρευνα, το 72,6% όσων ρωτήθηκαν έχει εμβολιαστεί και το 14,7% δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί. Σημαντική αυτή η διευκρίνηση, γιατί τα αποτελέσματα που παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατία» δείχνουν ότι οι ερωτηθέντες, εκτός από την κυβέρνηση, κρίνουν αρνητικά και την αξιωματική αντιπολίτευση.

 Το πιο κρίσιμο στοιχείο της έρευνας, όμως, είναι ότι όλοι αυτοί που απάντησαν κρίνουν αρνητικά με συντριπτικό ποσοστό και την Εκκλησία της Ελλάδας, όσον αφορά στη στάση που κράτησε στη διαχείριση της πανδημίας.

Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις όταν οι ερωτηθέντες καλούνται να κρίνουν τους επιστήμονες, ενώ, παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ που σιγοντάρουν την κυβέρνηση προσπαθούν να παρουσιάσουν την εικόνα πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η πανδημία, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι ερωτηθέντες θεωρούν πως η οικονομία τους ανησυχεί περισσότερο.



Όπως έγινε φανερό και από τα χθεσινά αποτελέσματα, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να διχάσει την κοινωνία, ενώ καταρρίπτεται και ο μύθος, ότι όλοι όσοι αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα είναι αντιεμβολιαστές. Κρίσιμες για την αξιοπιστία της κυβέρνησης είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα πώς βαθμολογούν την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας. Το 42%, κρίνει εντελώς αρνητικά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και μόνο το 11,6 % εντελώς θετικά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πληθυσμό 17 ετών και άνω, από τις 3 μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2021, σε συνολικό δείγμα 5.625 ατόμων (826 χρήστες κινητών τηλεφώνων και 4.799 χρήστες κοινωνικών δικτύων). Είναι απαραίτητες αυτές οι διευκρινήσεις, ώστε να φανεί το μεγάλο δείγμα που συμμετείχε.

Από όσους ρωτήθηκαν, το 59% απάντησε ότι θεωρεί πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την επιτροπή λοιμωξιολόγων κατά το δοκούν. Όσον αφορά την ερώτηση, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας πώς βαθμολογείται την κυβέρνηση, το μεγαλύτερο ποσοστό από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το 42,6%, απάντησε ότι κρίνει την κυβέρνηση αρνητικά, το 12,8% μάλλον αρνητικά, ένα ποσοστό 12,9% απάντησε ότι στέκεται κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση, χωρίς να έχει αποκρυσταλλώσει άποψη( θετική ή αρνητική), το 19,8% μάλλον θετικά και το 11,6 % θετικά, ενώ ένα μικρό ποσοστό από τους ερωτηθέντες της τάξης του 0,3%, δεν απάντησε στο ερώτημα.

Είναι συντριπτικά μεγαλύτερο το ποσοστό των ερωτηθέντων που κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση σε σχέση με αυτό που την κρίνει θετικά. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και η φθορά που έχει υποστεί από τις λανθασμένες επιλογές, κατά της διάρκεια των δύο χρόνων που μας ταλαιπωρεί η υγειονομική κρίση, αποτυπώνονται ξεκάθαρα στη δημοσκόπηση.

Στο αντίστοιχο ερώτημα που αφορά στη στάση που κράτησε η αξιωματική αντιπολίτευση όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αντίστοιχα με αυτά που αφορούν στην κυβέρνηση. Συντριπτικά μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της πανδημίας από αυτό που την κρίνει θετικά. Το 52,1% απάντησε ότι κρίνει την αντιπολίτευση αρνητικά αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, το 17,1% μάλλον αρνητικά και ένα ποσοστό της τάξης του 13,4% στέκεται κριτικά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ (ούτε θετικά, ούτε αρνητικά). Ένα 6,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι κρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ θετικά και το 7,9% μάλλον θετικά. Το 3%, όσων ρωτήθηκαν για το πως κρίνουν τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της πανδημίας, δεν απάντησε.

Μεγάλο μερίδιο όσων ρωτήθηκαν δείχνει ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση, η οποία και πήρε τις αποφάσεις που επηρέασαν τις ζωές όλων, δεν έχει εκτιμηθεί θετικά και για αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να «εισπράξει κέρδη» και να αυξήσει την επιρροή της στο εκλογικό σώμα, παρά τη μεγάλη φθορά της κυβέρνησης.
Χάνεται η εμπιστοσύνη για την Εκκλησία

Αρνητικά απέναντι και στη στάση που κράτησε η Εκκλησία όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας στέκεται η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων. Το 56% απάντησαν ότι κρίνουν αρνητικά τη στάση της Εκκλησίας και μόνο το 2,1% βρίσκει θετικά στη διαχείριση της πανδημίας από τον Κλήρο. Το 19,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι κρίνει μάλλον αρνητικά τη στάση της Εκκλησίας, το 4,8%, μάλλον θετικά, το 16,2% μοιάζει προβληματισμένο ανάμεσα στις δύο επιλογές που έχει και το 1,8%, των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Τα ποσοστά αυτά δεν θα πρέπει απλώς να προβληματίσουν την ηγεσία της Εκκλησίας, αλλά να σημάνουν συναγερμό, καθώς, όπως γίνεται φανερό, οι πιστοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε έναν θεσμό, ο οποίος για εκατοντάδες χρόνια οι Έλληνες θεωρούσαν ότι είναι η μόνη παρηγοριά και το αποκούμπι τους.



Στην ερώτηση που αφορά τη στάση που κράτησαν οι επιστήμονες στη διαχείριση της πανδημίας, αρνητικές και θετικές γνώμες είναι μοιρασμένες. Το 23,7% κρίνει αρνητικά τους επιστήμονες, το 14,2 % μάλλον θετικά, το 21,3% δεν έχει αποκρυσταλλώσει θετική ή αρνητική άποψη, το 23,1% κρίνει τους επιστήμονες μάλλον θετικά και το 15,7% θετικά. Ένα ποσοστό 2,1% δεν απάντησε.

Θετικά κρίνουν το δημόσιο σύστημα υγείας οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 19,2%, μάλλον θετικά σε ποσοστό 30,7%, μάλλον αρνητικά το 11% και αρνητικά το 12,3%. Το 22,4% των ερωτηθέντων δυσκολεύτηκε να κρίνει είτε θετικά είτε αρνητικά το δημόσιο σύστημα υγείας.

Την οικονομία θεωρεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα το 44,8% των ερωτηθέντων. Το 26,9% απάντησε ότι είναι η πανδημία το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας και ακολουθούν το μεταναστευτικό με 12,8%, η ανεργία με 10,2% και η ασφάλεια με 3,2%.

Το 36,8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο μεγαλύτερος φόβος στην πανδημία είναι να μην κολλήσει τον ιό κάποιο πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό όσων ρωτήθηκαν θεωρεί ότι η πανδημία θα μας ταλαιπωρήσει και τα επόμενα χρόνια. Το 41,6% απάντησε, μάλιστα, ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια θα είμαστε δέσμιοι της πανδημίας.





Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.