Δικηγόρος της Κλίντον κατηγορείται ότι είπε ψέματα στο FBI στην έρευνα για τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας


Ένας δικηγόρος που εκπροσώπησε την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον το 2016 κατηγορήθηκε την Πέμπτη ότι είπε ψέματα στο FBI.

Η εξέλιξη ήταν μέρος της συνεχιζόμενης εξέτασης του ειδικού συμβούλου Τζον Ντάραμ για την απαρχή της έρευνας του FBI πάνω στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μάικλ Σάσμαν, συνεργάτης του Πέρκινς Κόι, ο οποίος εκπροσώπησε επίσης τη Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή σε σχέση με την ρωσική κυβερνοπειρατεία σε βάρος της οργάνωσης, κατηγορείται ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις την 19η Σεπτεμβρίου 2016, όταν συνάντησε τον τότε γενικό σύμβουλο του FBI, Τζέιμς Μπέικερ.

Αυτό σηματοδοτεί τη δεύτερη ποινική υπόθεση που έχει καταθέσει ο Ντάραμ αφότου ο πρώην γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπαρ, του ανέθεσε το 2019 να διερευνήσει τους ανακριτές- τους Αμερικανούς αξιωματούχους που εξέτασαν τις επαφές Τραμπ-Ρωσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει την σε βάρος έρευνα του FBI από το 2016 ως κυνήγι μαγισσών.

Αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Τζο Μπάιντεν, επετράπη στον Ντάραμ να παραμείνει ως ειδικός σύμβουλος και να συνεχίσει τη δουλειά του, σύμφωνα με την Guardian.

Ο Σούσμαν κατηγορείται ότι είπε ψευδώς στον Μπέικερ ότι δεν εκπροσωπούσε κανέναν πελάτη όταν τον συνάντησε προκειμένου να δώσει στο FBI έγγραφα και άλλα αρχεία δεδομένων που περιείχαν αποδεικτικά στοιχεία για αμφιλεγόμενες σχέσεις μεταξύ του Οργανισμού Τραμπ και μιας τράπεζας με έδρα τη Ρωσία.

Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι στην πραγματικότητα ο Σούσμαν είχε παραδώσει αυτές τις πληροφορίες όχι ως «καλός πολίτης», αλλά μάλλον, ως δικηγόρος που εκπροσωπούσε στέλεχος τεχνολογίας των ΗΠΑ, μια εταιρεία Διαδικτύου και την προεδρική εκστρατεία της Κλίντον.

Οι δικηγόροι του Σάσμαν αναμένεται να αρνηθούν ότι ο πελάτης τους είπε ψέματα.

Το κατηγορητήριο αποκαλύπτει την ευρεία και εξελισσόμενη φύση της έρευνας του Ντάραμ.

Εκτός από τον έλεγχο των δραστηριοτήτων των αξιωματούχων του FBI και της CIA κατά τις πρώτες ημέρες της έρευνας στη Ρωσία, εξέτασε επίσης τη συμπεριφορά ιδιωτών όπως ο Σάσμαν που έδωσαν στην αμερικανική κυβέρνηση πληροφορίες καθώς προσπαθούσε να καθορίσει εάν οι συνεργάτες του Τραμπ συντονίζονταν με τη Ρωσία προκειμένου να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών του 2016.

Ο Σάσμαν είναι πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας που ειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια.

Οι δικηγόροι του Σάσμαν, Σον Μπέρκοβιτς και Μάικλ Μπόσγουορθ, υποστηρίζουν ότι είναι ένας πολύ σεβαστός δικηγόρος εθνικής ασφάλειας που έχει εργαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης τόσο υπό ρεπουμπλικανική όσο και υπό δημοκρατική διοίκηση και ήταν πεπεισμένοι ότι θα επικρατήσει και «θα δικαιώσει το καλό του όνομα», προσθέτοντας: «Οποιοδήποτε δίωξη εδώ θα ήταν αβάσιμη, άνευ προηγουμένου και μια αδικαιολόγητη απόκλιση από τον απολιτικό και αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Δικαιοσύνης υποτίθεται ότι θα κάνει τη δουλειά του».

cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.