Γερμανικές εκλογές...Τα πρώτα exit poll δείχνου νσχεδόν μηδενική διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα


 


Τα πρώτα exit poll δείχνουν μια ισοδυναμία μεταξύ των δύο κομματων του μεγάλου Συνασπισμού

SPD 25%

CDU 25%

Πράσινοι 15%

AFD (Ακροδεξιά) 11%

Φιλελεύθεροι 11%

Die Linke (Αριστερά) 5%

Η συμμετοχή

Μεγάλη συμμετοχή των Γερμανών στις σημερινές εκλογές έδειξαν, νωρίτερα, τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε το Κεντρικό Εκλογικό Γραφείο.

Σύμφωνα με τον ενδιάμεσο υπολογισμό, στα περισσότερα κρατίδια διαπιστώνεται ελαφρώς υψηλότερη συμμετοχή των ψηφοφόρων από ό,τι στις προηγούμενες εκλογές, το 2017, όταν ψήφισε το 76,2% των δικαιούχων.

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γκέοργκ Τιλ, από την Ομοσπονδιακή Εφορευτική Επιτροπή, μέχρι τις 14:00 τοπική ώρα είχε ψηφίσει αυτοπροσώπως το 36,5% (το 2017 το αντίστοιχο ποσοστό κυμαινόταν στο 41,4%).

Ιδιαίτερη σημασία έχει το υψηλό ποσοστό εκείνων οι οποίοι επέλεξαν την επιστολική ψήφο -ανάμεσά τους και η καγκελάριος Μέρκελ. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Εκλογικό Γραφείο, η επιστολική ψήφος ενδεχομένως να ξεπεράσει το 40% του συνόλου των ψήφων, όταν το 2017 είχε περιοριστεί στο 28,6%.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.