Δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες από την υπουργοποίηση Πλεύρη...Αρνητικό δημοσίευμα απο την Daily Mail

 


Η υπουργοποίηση του Θ.Πλεύρη στο σημαντικό Υπουργείο Υγείας έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αρνητικές αντιδράσεις στο κέντρο των Βρυξελλών αλλά και αρνητικά δημοσιεύματα στον τύπο!


Δύσκολη αποδεικνύεται η υποδοχή της υπουργοποίησης του Θάνου Πλεύρη από τις Βρυξέλλες, όπως αναφέρουν έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές από τη βελγική πρωτεύουσα.

Η διακίνηση από ευρωπαϊκές εφημερίδες της τοποθέτησης του νέου υπουργού Υγείας σε νευραλγικό πόστο, με έμφαση στο γεγονός ότι αναφορές του νέου έλληνα υπουργού υποδηλώνουν ρατσιστικές και αντισημιτικές απόψεις που αντίκεινται στον «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», έχουν δημιουργήσει ανησυχία στην ηγεσία της ευρωπαϊκής επιτροπής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βρεταννική εφημερίδα Daily Mail!



Η Κομισιόν, εκτός από τη δυσκολία ότι το χαρτοφυλάκιο του «ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» χειρίζεται ο έλληνας αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, έγινε δέκτης έντονων αντιδράσεων από ευρωπαίους ομολόγους του Θάνου Πλεύρη.

Με κορυφαία την αντίδραση υπουργού Υγείας μεσογειακής χώρας, ο οποίος διεμήνυσε στην αρμόδια επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου, ότι η συμβίωση στις συχνές επικοινωνίες των υπουργών της ΕΕ λόγω της πανδημίας, θα είναι δυσάρεστη.

Ο ίδιος ο κ. Σχοινάς με έναν γύρο τηλεφωνημάτων προς επιτρόπους και μέλη κυβερνήσεων χωρών-μελών της ΕΕ έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων, ενώ το εβραϊκό λόμπι των Βρυξελλών παρακολουθεί από πολύ κοντά την υπόθεση.

Οι ίδιες δημοσιογραφικές πηγές μεταφέρουν ότι ένας ακόμη λόγος της δυσαρέσκειας από μεριάς Κομισιόν για την υπουργοποίηση Πλεύρη είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση με την επιλογή του νέου έλληνα υπουργού Υγείας ουσιαστικά παρέβη άτυπη αλλά ρητή οδηγία των Βρυξελλών προς τις χώρες-μέλη λόγω της πανδημίας να αποφεύγουν τις υποθέσεις Υγείας να αναθέσουν σε πρόσωπα με έντονη πολιτική ταυτότητα, για να αποφεύγονται έντονες αντιδράσεις στα μέτρα που ανακοινώνουν οι κυβερνήσεις.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.