Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΤΩΡΑ στην Αθήνα


 



Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όπου χιλιάδες άτομα έχουν δώσει το παρών.

 
Οι διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία από τα Προπύλαια, όπου ήταν και το σημείο συγκέντρωσής τους, κατευθυνόμενοι προς τη Βουλή. Λόγω του συλλαλητηρίου, κλειστές είναι η Πανεπιστημίου και η Σταδίου.

 Κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο έχουν απευθύνει μεγάλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία. Την ίδια ώρα, οι μαθητές και οι φοιτητές ζητούν την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και μέτρα προστασίας για το άνοιγμα των σχολών.

Πιο συγκεκριμένα, οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν:

Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ.
  • Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές/τριες στις τάξεις, έως 15 μαθητές ανά τάξη. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων. Άμεση κάλυψη των κενών.
  • Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.
  • Επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών/τριών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.
  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.
  • Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση. Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο.


Την ίδια στιγμή, αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στην Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα.


 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.