Στήνονται σκηνές στο Αρκαλοχώρι για τους κατοίκους!Δύσκολες οι νύχτες!

 

 Δύσκολη θα είναι η νύχτα για τους ανθρώπους που επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:15 το πρωί της Δευτέρας στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, κτήρια και υποδομές.  Σκηνές, στις οποίες θα διανυκτερεύσουν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου που αδυνατούν να μείνουν στα σπίτια τους, άρχισαν να στήνονται λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι μετασεισμοί. Δεκάδες δονήσεις έχουν σημειωθεί από το πρωί, με τις ισχυρότερες να κυμαίνονται πάνω από 4 Ρίχτερ. Ένας ακόμη ισχυρός μετασεισμός σημειώθηκε στις 23:10, μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Ένοπλες δυνάμεις, εθελοντές και μέλη του Ερυθρού Σταυρού προχώρησαν στην εγκατάσταση των σκηνών στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, με τους κατοίκους που θα φιλοξενηθούν στον πρόχειρο καταυλισμό να έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται.

Τις εργασίες επιθεωρεί κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή από νωρίς το μεσημέρι.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και σε οικισμούς του δήμου Μίνωα Πεδιάδας, όπου σε ανοιχτούς χώρους εγκαθίστανται σκηνές για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους χωρίς αυτοί να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.