ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΠΤΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΙΔΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

 

 


ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ,, ΕΙΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ,, ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ!

 ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ..

Συγκεκριμένα ιδιωτικές εταιρείες θα εισέλθουν στα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΣ  για να ελέγχουν τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό με αφορμή την πανδημία βάζει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα.

((Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

 https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11726458.pdf))

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «δίνεται η δυνατότητα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με αντικείμενο τον έλεγχο της τήρησης των έκτακτων μέτρων για τη συμμετοχή των φοιτητών, καθώς και του τακτικού και έκτακτου διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για έξι μήνες και για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία η τροπολογία προβλέπει πως «αρμόδιο για τη σύναψη καθώς και την έγκριση δαπάνης της δημόσιας σύμβασης είναι το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΕΙ».

Επίσης, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, edupass.gov.gr που θα είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ). Εκεί «τα μέλη της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, δηλώνουν στην πλατφόρμα την προϋπόθεση που πληρούται για τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία (εμβολιασμός, νόσηση, αρνητικό αποτέλεσμα PCR/rapid test ή self test), ανάλογα με τα ισχύοντα ανά περίπτωση υγειονομικά μέτρα και την ηλικιακή ομάδα, όπου εντάσσεται κάθε φυσικό πρόσωπο». 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.