Σήμερα η κηδεία της άτυχης Δώρας



Το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της Δώρας αποκαλύπτει την προβληματική σχέση της κοπέλας με τον 40χρονο, αφού συχνά εξομολογούνταν το φόβο που αισθανόταν για τον πρώην σύντροφό της. 

«Ήμασταν σαν αδέρφια, όχι σαν ξαδέρφια. Τον γνώρισα, δυστυχώς, μία φορά στο σπίτι που είχαν νοικιάσει. Όταν έμειναν μαζί, αυτός άρχισε να έχει κάποιες συμπεριφορές πολύ περίεργες. Τότε πήγα εγώ και τη βρήκα στο σπίτι να μου το δείξει, γιατί είχε χαρεί» ανέφερε η ξαδέρφη της Δώρας, Μαρία, σε τηλεφωνική σύνδεση στον ΑΝΤ1.

Η ξαδέρφη της 32χρονης αποκάλυψε πως, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών, οι δυο τους είχαν ένα άσχημο σκηνικό, που έκανε τη Δώρα να αποφασίσει να χωρίσει.

«Τις τελευταίες 4-5 ημέρες, η Δώρα είπε πως σταμάτησε να την ενοχλεί. Το βράδυ πριν τη δολοφονία, έβγαινα από το σπίτι με τη μητέρα της και μου λέει «αυτός μπήκε στο αμάξι και την παρακολουθεί». Και της λέω «πρόσεχε μη μας σκοτώσει το παιδί». Και η Δώρα μου είχε πει, πριν λίγες μέρες, «Μαρία, θα γίνω σαν αυτές στις ειδήσεις». Και κάναμε πλάκα. Η Δώρα ήταν πολύ δυνατή».

Σύμφωνα με το Star, η εκπαιδευτικός μίλησε με την καλύτερη φίλη της στο τηλέφωνο το βράδυ της Τρίτης και ήταν πολύ χαρούμενη. Φέρεται να της είπε: «Γλίτωσα από αυτόν τον εφιάλτη που βίωνα. Γλίτωσα από ένα μαρτύριο. Ευτυχώς, χώρισα».

Η μητέρα της Δώρας, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε ότι ο 40χρονος της έλεγε «δεν θα βγεις έξω. Και όταν θα βγαίνεις, το κλειδί θα είναι πίσω από την πόρτα για να βλέπω τι ώρα γυρνάς''». Παράλληλα, έκανε λόγο για σκηνές ζηλοτυπίας και τόνισε ότι η Δώρα της εκμυστηρεύθηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «Μαμά, αποφάσισα να χωρίσω. Της λέω ''το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει''».

«Μια μέρα με πήρε 4:00 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει ''μαμά, ο άνθρωπος είναι τρελός, έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω''. Και μετά του λέει ''τα είπα και στη μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω'', και καλά τον προετοίμαζε ότι δεν πάμε καλά». Η συμπεριφορά του δράστη ήταν απαράδεκτη. Μεταξύ άλλων, έλεγε στο θύμα «δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι».

Η «Δημοκρατική της Ρόδου» αποκάλυψε ότι ο 40χρονος είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά έναντι συντρόφων του και στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, στην πρώην σύζυγό του, ο 40χρονος είχε προκαλέσει προβλήματα, ενώ την περίοδο που βρισκόταν σε διάσταση μαζί του, είχε προσφύγει στα δικαστήρια, με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευόταν να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Η πρώην σύζυγός του είχε περιγράψει περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι σε μια περίσταση, με την απειλή όπλου, την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, με την κάννη του όπλου να τη σημαδεύει.
«Θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση της», ανέφερε συγκλονισμένη η πρώην σύντροφος του δράστη. 

Η πρώην σύντροφος του 40χρονου, που δολοφόνησε την 32χρονη στην Ρόδο επειδή αρνούνταν να δεχθεί την απόφασή της να χωρίσουν, μίλησε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της και κάλεσε τις γυναίκες που δέχονται βία ή απειλές «να φεύγουν, να φεύγουν αμέσως- και όχι να περιμένουν και να δίνουν ευκαιρίες».

«Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή, ενώ επέρριψε ευθύνες σε άτομα που γνώριζαν τον δράστη, καθώς όπως τόνισε «όλοι γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια».

«¨Όταν το συνειδητοποίησα, σταμάτησα στη μέση του δρόμου και λέω αυτός είναι, ήμουν σίγουρη».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η γυναίκα έκανε, έκκληση στο συγγενικό και οικογενειακό περιβάλλον θυμάτων σεξιστικής βίας να παίρνουν θέση και να μην κάνουν τα «στραβά» μάτια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου,  πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών στην 40χρονη πρώην σύντροφο του, η οποία επί 4μήνο υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση.
Οι αποκαλύψεις που ήρθαν στη δημοσιότητα για το παρελθόν του 40χρονου γυναικοκτόνου, ο οποίος   σκότωσε την 32χρονη Δώρα στην Ρόδο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. 

Πάντα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, ο 40χρονος υπήρξε παντρεμένος στο παρελθόν και είχε προκαλέσει προβλήματα στην πρώην σύζυγό του, η οποία, όντας σε διάσταση μαζί του, προσέφυγε στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα. Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Είχε τελέσει με τον 40χρονο πολιτικό γάμο το 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, αποκλειστικά εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες. Είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε.

«Θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις όπως αυτές που βλέπουμε», είχε αναφέρει εν είδει προφητείας η 31χρονη γυναίκα στη Ρόδο, που αποτελεί το 11ο θύμα  στη χώρα μας από την αρχή του χρόνου.

Όπως καταγγέλλει η Μαρία, η πρώτη ξαδέρφη της 31χρονης που μεγάλωσε μαζί της, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η γυναίκα είχε αφήσει να εννοηθεί μεταξύ αστείου και σοβαρού πως φοβόταν για το τι θα μπορούσε να συμβεί με τον 40χρονο. Η ίδια είχε γνωρίσει τον άνδρα, με τον οποίο η κοπέλα διατηρούσε σχέση για περίπου οκτώ μήνες.

Η ξαδέρφη της άτυχης κοπέλας επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν καταγγελίες για απειλές και βία και σε άλλες γυναίκες και μετέφερε τα όσα έζησε η 31χρονη στα χέρια του δράστη τους τελευταίους δύο μήνες:

«Όταν έμειναν μαζί, άρχισε να έχει κάποιες συμπεριφορές πολύ διαφορετικές σε σχέση με πριν. Πήγα να δω το σπίτι τους και μου έλεγε “εγώ την Ντόρα την προσέχω”. Μετά από λίγο καιρό, μίλησα με την Ντόρα στο τηλέφωνο και μου είπε “Μαρία, δεν μου τα λέει καλά, με πιέζει πολύ”».

«Την ζήλευε πολύ. Μπήκε κρυφά και διέγραψε όλες τις φωτογραφίες της, ακόμη και με τον παππού μας που χάσαμε πριν δύο χρόνια. Δεν της έλεγε ότι το είχε κάνει αυτό», αποκάλυψε η κοπέλα.

Σημειώνεται πως κομβικό σημείο για την απόφασή της να χωρίσουν ήταν η συμπεριφορά που είχε εμφανίσει κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, όταν ο δράστης είχε πει στη νεαρή πως «η γυναίκα πρέπει να είναι στο σπίτι και να μεγαλώνει παιδιά». Όπως είπε η εξαδέλφη της, αυτή η λογική ήταν καθόλα αντίθετη με τον χαρακτήρα της 31χρονης.

Ερωτηθείσα για το εάν ο 40χρονος ήταν βίαιος απέναντί της, η ίδια εμφανίστηκε κάθετη και δήλωσε πως «δεν θα ανεχόταν κάτι τέτοιο, ήταν το πιο αντράκι από όλες, ποτέ δεν θα το δεχόταν». Μετά τον χωρισμό, η νεαρή είχε πάει να μείνει για λίγο στο σπίτι μίας φίλης της και ο 40χρονος πήγε στο σπίτι της για να δει τους γονείς της και να τους εκφράσει πόσο την αγαπάει. Ωστόσο, εκείνοι του είπαν ότι το παιδί τους ήταν μία μεγάλη γυναίκα και έπαιρνε μόνη της τις αποφάσεις της.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.