Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Γιάννης Θεωνάς απεβίωσε σήμερα !


 


 Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Θεωνάς, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς με σημαντική πορεία και ανιδιοτελείς αγώνες.

Γεννημένος το 1940, φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και ανέπτυξε σημαντική συνδικαλιστική δράση για περίπου τριάντα χρόνια.

Από το 1987 έγινε  μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

Το 2000 διαφώνησε με το ΚΚΕ και υπήρξε συνιδρυτής της Κίνησης για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς. Πρωταγωνίστησε επίσης στη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου υπήρξε επί σειρά ετών βουλευτής.

“Άνθρωπος με βαθιά παιδεία, οι αγώνες του είχαν διαχρονικά κοινό παρονομαστή την ενότητα της Αριστεράς. Με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητας σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο συνδύαζε τον πραγματισμό με τη βαθιά του πίστη για ένα καλύτερο μέλλον για την εργατική τάξη. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους”. αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.