Οι Τούρκοι δεσμεύουν περιοχή στην “καρδιά” του Αιγαίου για άσκηση


Το “γαλήνιο καλοκαίρι” υπήρξε μόνο σε δηλώσεις που έκαναν σύγκριση με όσα συνέβησαν το 2020. Για το φθινόπωρο η πραγματικότητα φαίνεται ότι θα είναι τελείως διαφορετική. Η Τουρκία εξακολουθεί να συμπεριφέρεται λες και είναι “ιδιοκτήτρια” περιοχών του Αιγαίου. Οι NAVTEX που εκδίδει η Τουρκία δεν έχουν πλέον στόχο να προκαλέσουν, αλλά περισσότερο να δημιουργήσουν την πεποίθηση ότι “κουμάντο στην περιοχή” δεν κάνει η Ελλάδα.

Ενδεικτική των προθέσεων η παράνομη NAVTEX με την οποία δεσμεύει περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου και νότια της Λέσβου για “άσκηση έρευνας και διάσωσης”.

Ο χάρτης των περιοχών που δεσμεύει για τις αρχές Οκτωβρίου.

Στο παρελθόν πολύ πιο “ήπιες προκλήσεις” των Τούρκων προκαλούσαν την ελληνική αντίδραση που αρκετές φορές ήταν έντονη. Δεν διαπιστώνουμε να συμβαίνει το ίδιο τώρα. Αντιθέτως υπάρχει μια παράδοξη σιωπή σ΄ ότι έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά η οποία ακόμη κι όταν “σπάει” γίνεται με τρόπο που μάλλον δεν αποθαρρύνει την Τουρκία. Από τη δήλωση περί “ελληνικών συμφερόντων στα 6 ν.μ”, φθάσαμε στην πρωθυπουργική άποψη περί “ευθυγραμμισμένων συμφερόντων Ελλάδας-Τουρκίας”…

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.