Έριξαν πετρέλαιο στην δεξαμενή του πόσιμου νερού σε χωριό της Ξάνθης!



Σύμφωνα με τη thraki.com.gr οι κάτοικοι του χωριού βρήκαν σπασμένη την κλειδαριά της δεξαμενής, ενώ στις βρύσες τους το νερό μύριζε πετρέλαιο! Οι άνθρωποι της ΔΕΥΑ που πήγαν στο σημείο έκπληκτοι χαρακτήρισαν την ουσία που είχε αναμιχθεί με το νερό ως «πετρελαιοειδή».

Υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων στην αστυνομία, ενώ ξεκίνησε και ο καθαρισμός της δεξαμενής, μετά την εκκένωσή της, με όλες τις διαδικασίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να είναι ασφαλές το νερό που θα μπει ξανά.

Άπαντες στο Μυρωδάτο Ξάνθης λένε ότι το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό, μάλιστα γίνεται λόγος και για απόπειρα μαζικής δηλητηρίασης! Και πώς να μην το λένε, όταν τέτοιες κρίσιμες εγκαταστάσεις είναι αφύλακτες και ο καθείς μπορεί ανά πάσα στιγμή να ρίξει οτιδήποτε μέσα στο πόσιμο νερό και να σκορπίσει τον όλεθρο…

Απαραβίαστες κλειδαριές, κλειστό κύκλωμα και φύλαξη 24 ώρες το 24ωρο είναι κινήσεις που πρέπει άμεσα να γίνουν ώστε οι υποδομές τέτοιου είδους να είναι προστατευμένες. Αυτό ζητούν και οι κάτοικοι.

Μέσω της thraki.com.gr οι κάτοικοι του οικισμού απεύθυναν μήνυμα–αίτημα προς τον Δήμαρχο Αβδήρων και την Διεύθυνση της ΔΕΥΑ να αποστείλουν εμφιαλωμένο νερό για να διανεμηθεί σε όλους τους κατοίκους.

Αναλυτικά:

«Μετά το περιστατικό που συνέβη στην δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού μας και την αδυναμία χρήσης του νερού καθόσον η οσμή πετρελαίου παραμένει έντονη στις βρύσες μας, ζητάμε από την δημοτική αρχή να στείλει ικανές ποσότητες με εμφιαλωμένο πόσιμο νερό ώστε να διανεμηθούν σε όλους τους κατοίκους, καθόσον θα χρειαστεί για αρκετές ημέρες ακόμη να καθαρίσει το δίκτυο εντελώς από τα υπολείμματα και ιδιαίτερα από την μυρωδιά του πετρελαίου. Δεν είναι δυνατόν το κόστος αυτό να το επωμιστούν οι πολίτες. Θα πρέπει ο Δήμος και η ΔΕΥΑ ως αρμόδιοι να πράξουν το στοιχειώδες και αυτονόητο».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.